Početna Gradske teme Jevrejska od subote slepa ulica, menjaju se trase autobusa

Jevrejska od subote slepa ulica, menjaju se trase autobusa

jevrejska novaJevrejska ulica će od subote, 17. do petka, 23. septembra biti slepa ulica zbog radova na vrelovodu.

Od subote će privremeno biti zabranjen saobraćaj na početku Jevrejske ispred raskrsnice sa Bulevarom Mihajla Pupina. Ulica postaje slepa iz pravca Bulevara oslobođenja, a biće moguće polukružno okretanje na kraju razdelnog ostrva.

Zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje na kolovozu u Jevrejskoj od broja 11 do ulaza u dvorište Sinagoge, a taj prostor će služiti kao privremena autobuska stanica.

Zabranjeno je i parkiranje u Šafarikovoj, od autobuskog terminala do Jevrejske ulice i taj deo se takođe koristi kao privremena stanica.

Usled radova, doći će i do izmena u trasama autobusa GSP. Privremeno se skraćuje trasa linije 2 tako da se autobusi okreću u Jevrejskoj naspram Sinagoge.

Linija 4 se menja u oba smera, tako da umesto dela Bulevara oslobođenja i Jevrejske, autobus ide Bulevarom kralja Petra I, Kisačkom, Jovana Subotića, Šafarikovom, Uspenskom do Bulevara Mihajla Pupina, odakle nastavlja redovnom trasom.

Linija 5 se menja u smeru sa Avijatičarskog naselja, tako da iz Novosadskog sajma skreće levo na Bulevar oslobođenja, desno na Bulevar Kralja Petra I, desno u Kisačku i levo u Temerinsku i dalje ide postojećom trasom. U smeru sa Temerinskog puta skreće desno u Šafarikovu do Jevrejske, a dalje ide starom trasom.

Linija 6 se menja u smeru sa Adica tako da iz Futoške ulice skreće desno na Bulevar oslobođenja, levo u Maksima Gorkog, levo u Stražilovsku, Žarka Zrenjnaina do Bulevara Mihajla Pupina i dalje postojećom trasom. Iz smera Podbare sa Bulevara Mihajla Pupina sreće u Žarka Zrenjanina, desno u Vojvođanskih brigada, desno u Maksima Gorkog, desno na Bulevar oslobođenja, levo u Futošku i levo postojećom trasom.

Privremeno se menja i trasa linija 10 i 15 u smeru prema centru, tako da sa Bulevara oslobođenja skreću levo na Bulevar Kralja Petra I, desno u Kisačku i Jovana Subotića do terminala u Šafarikovoj, a iz centra grada Šafarikovom do Jevrejske i dalje postojećom trasom.

Linija 17 će od terminala koristiti Šafarikovu do izlaza na Jevrejsku, a dalje će ići postojećom trasom.

Linija 14 sa Bulevara oslobođenja skreće levo na Bulevar kralja Petra I, potom ide desno u Braće Jovandić, Žitnim trgom, Vojvode Bojovića i Jovana Subotića do terminala u Šafarikovoj. Iz centra grada, autobus ide Šafarikovom do Jevrejske i dalje postojećom trasom.

Linija 18A sa Bulevara Kralja Petra I skreće desno u Braće Jovandić, Žitni trg, Vojvode Bojovića i Jovana Subotića do Šafarikove, a dalje ide postojećom trasom. Linija 18B sa Bulevara Mihajla Pupina saobraća do terminala, zatim Šafarikovom do Jevrejske i dalje ide postojećom trasom.

Autor: 021.rs