Početna Danas u gradu Police Apoteke “Novi Sad” i dalje prazne

Police Apoteke “Novi Sad” i dalje prazne

Apoteka_Bulevar (1)Police Apoteke “Novi Sad” i dalje su prazne, a još uvek nema naznaka da će se ta situacija uskoro promeniti.

Iako je pre skoro dva meseca dogovoreno da će dobavljači kojima se duguje najviše novca, odložiti naplatu duga i omogućiti Apoteci nabavku novih lekova, to se još uvek nije dogodilo. Ono što se u međuvremenu promenilo jeste mišljenje dobavljača, koji su od Upravnog odbora apoteke zatražili odluku ili potvrdu kojom garantuju redovno plaćanje nove nabavke lekova koji se izdaju na recept.

“Najpre je dogovoreno da mi, nakon što nabavke stignu, do dogovorenog datuma isplatimo nove obaveze. Prosto, dobavljači se boje da nam daju robu i čekaju da se problem reši na nekom drugom nivou”, poručila je vršilac dužnosti direktora Apoteke “Novi Sad” Nada Ilić nedavno za 021.rs.

Situacija se je i dalje nepromenjena, a gradski čelnici, koji su obećali da će pružiti pomoć novosadskoj Apoteci, još uvek se nisu izjasnili povodom nestašice osnovnih lekova i lošeg položaja zaposlenih.

Kada bi moglo da dođe do novog sastanka, kakav je stav gradskih čelnika povodom “kršenja” usmenog dogovora od strane dobavljače, ali i o tome šta će konkretno Grad uraditi ne bi li pomogao Apoteci i zaposlenima u njoj, 021.rs nije dobio odgovore.

Podsetimo, Apoteka “Novi Sad” se poslednjih godina suočava sa otežanim radom, što je eskaliralo protestima radnika. Oni su zahtevali da Grad preuzme odgovornost, jer su, prema njihovim rečima, gradski čelnici ti koji su postavljali rukovodstvo apoteke. Nakon dva protesta i najavljenog trećeg, gradonačelnik je predstavnike Apoteke pozvao na sastanak, na kom je dogovoreno da će Grad pružiti podršku ovoj ustanovi.

Sa preko 246 miliona dinara duga i više od 5.800 neizmirenih obaveza, Apoteka “Novi Sad” je treći najveći dužnik među državnim apotekama.

Autor: 021.rs