Početna Gradske teme JGSP “Novi Sad”: Isporučeno 13 novih autobusa

JGSP “Novi Sad”: Isporučeno 13 novih autobusa

0

U centralnu garažu JGSP “Novi Sad“ juče je stiglo 13 novih, “Mercedes-Benc“ KONEKTO NGT autobusa sa pogonom na komprimovani prirodni gas CNG.

“U toku je najveća obnova voznog parka u istoriji gradskog prevoznika u jednoj godini. U preduzeće je nedavno stiglo osam midbuseva, danas 13 ‘Mercedes-Benc’ solo autobusa, a uspešno su završene javne nabavke na osnovu kojih očekujemo da u 2020. godini stigne još 50 vozila. Sve ovo ne bi bilo urađeno da nismo naišli na razumevanje nadležnih u Gradu na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, koji su iz gradske kase u 2019. godini izdvojili dve milijarde dinara za 71 autobus. Uz to, sklopljen je aranžman sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i raspisan tender za kupovinu još 30 vozila“, rekao je povodom isporuke novih autobusa direktor JGSP “Novi Sad“ Milovan Amidžić.

Ugovor za kupovinu novoisporučenih vozila potpisan je 7. juna sa kompanijom “Star import d.o.o“, generalnim distributerom “Mercedes-Benc“ vozila za Srbiju, na osnovu sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke.

Nova vozila su solo, niskopodna, imaju ugrađene klima-uređaje i mehaničke rampe. U odnosu na prethodne nabavke, imaju nešto viši nivo opreme, tako da poseduju vajfaj 4G ruter i video nadzor. Ukupan broj mesta za sedenje je 30, a ukupan kapacitet autobusa iznosi 90 mesta plus mesto za vozača.

“Obnovom voznog parka naše usluge biće podignute na zavidan nivo, a putnici će na naše, a verujem i njihovo, zadovoljstvo, dobiti značajno veći kvalitet prevoza“, ocenio je direktor JGSP “Novi Sad“ Milovan Amidžić.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay