Početna Danas u gradu Predavanje “Sloboda izražavanja na internetu” na Pravnom fakultetu

Predavanje “Sloboda izražavanja na internetu” na Pravnom fakultetu

0

U organizaciji Evropskog udruženja studenata prava (ELSA) Novi Sad danas će se održati predavanje na temu “Sloboda izražavanja na internetu”, s početkom u 17 časova, u maloj multimedijalnoj učionici u prostorijama Pravnog Fakulteta u Novom Sadu.

Na teme sloboda i njihovih granica na internetu, zamki koje sa sobom nose i njihovih refleksija na celokupno društvo, ali i o zakonskim okvirima u kojima se kreću ili ne kreću, govoriće prof. Dragana Ćorić.

“Vreme savremenih komunikacija, kojim je zavladala upotreba društvenih mreža, na različite načine utiče na našu svakodnevicu. Ovo je doba koje nam je omogućilo da, putem društvenih mreža, nekad skriveni iza avatara, a nekad sa sopstvenih profila, iznosimo lične stavove gotovo o svemu. Omogućilo nam je da podržavamo ili ne podržavamo neke pojave, osuđujemo, pa čak i da javno linčujemo. Sadržaji kojima smo izloženi, hteli mi to da priznamo ili ne, utiču na nas i formiraju naše mišljenje i poglede na svet, ali i iniciraju nove modele ponašanja. Sve ovo su valjani povodi za razgovore i ozbiljne debate, pa su kao takvi i postali povod za organizovanje ovog predavanja. Predavanje će se održati u okviru ELSA Day-a, a svi zainteresovani za ovu temu koju će obraditi i predstaviti prof. Ćorić su dobrodošli“, navode iz organizacije ELSA Novi Sad.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay