Početna Gradske teme JKP “Tržnica” unapređuje usluge za zakupce, ali i za kupce

JKP “Tržnica” unapređuje usluge za zakupce, ali i za kupce

0

Novosadske pijace u budućnosti bi trebalo da imaju platforme za elektronsku evidenciju prikazivanja cena kupcima na tezgama, kao i softver za elektronsku naplatu pijačnine od prodavaca.

Javno komunalno preduzeće “Tržnica” raspisalo je tender za nabavku platforme za elektronsku evidenciju i naplatu pijačnine, kao i zaseban modul za elektronsku publikaciju i administraciju cena na pojedinačnim pijačnim mestima.

Za Radio Novi Sad razgovarali smo sa portparolkom “Tržnice” Anom Pataki.

Naša namera prilikom raspisivanja ove javne nabavke je bila da Javno komunalno preduzeće “Tržnica” Novi Sad unapredi svoje poslovanje u cilju unapređenja naših usluga prema korisnicima. Na jedan transparentan, nedvosmislen i jasan način biće istaknute cene na pijacama. Prethodno iskustvo nam pokazuje da se kupci svežih životnih namirnicama, koji se snabdevaju na pijacama, češće odlučuju na kupovinu ukoliko je cena istaknuta, te ćemo našim zakupcima ponuditi ovu mogućnost –  kaže Pataki.

Elektronska naplata pijačnine je proces koji je započet još 2013. godine i iskustvo govori da se mora stalno unapređivati.

Novosadska “Tržnica” je primer dobre prakse i drugim gradovima i pijačnim upravama. Nama je donela uštedu i vremena i materijalnih troškova – napominje Pataki.

Izvor: vojvodinauzivo.rs
Foto: Pixabay