Početna Gradske teme JKP “Vodovod i kanalizacija“: Otkriven uzrok zamućenja vode u Futogu

JKP “Vodovod i kanalizacija“: Otkriven uzrok zamućenja vode u Futogu

0

U poslednjih nekoliko dana, građani Futoga koji žive u okolini Železničke ulice prijavili su JKP-u „Vodovod i kanalizacija“ da je voda koju dobijaju mutna i čudnog ukusa. Po našoj prijavi, Komunalna inspekcija izašla je na teren i ustanovila da je Tehnički pregled MT DOO ispuštao bunarsku vodu u vodovodni sitem, navodi se u saopštenju JKP “Vodovod i kanalizacija“

Očekujemo da nadležna inspekcija, policija i tužilaštvo odreaguju po zakonu jer je u pitanju delo ugrožavanja opšteg ljudskog zdravlja – saopštavaju iz tog preduzeća.

Iz JKP “Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad još jednom podsećaju građane da je vodovodna mreža zajedničko vlasništvo, kao i da je njena bezbednost zajednički prioritet. Svako neodgovorno ponašanje pojedinaca može dovesti do ozbiljnog ugrožavanja celokupnog sistema vodosnabdevanja, upozoravaju iz tog preduzeća.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ juče je nastavilo sa ispiranjem mreže i voda je bezbedna za piće, navodi se u saopštenju uz zahvalnost građanima Futoga na ažurnom prijavljivanju.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pixabay