Početna Gradske teme Počeli radovi na izgradnji nove zgrade Studentskog kulturnog centra

Počeli radovi na izgradnji nove zgrade Studentskog kulturnog centra

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem obišao gradilište nove zgrade Studentskog kulturnog centra Novi Sad koje se nalazi u okviru univerzitetskog kampusa, u Ulici Vladimira Perića Valtera br. 5.

Uvek kad sam u kampusu Univerziteta u Novom Sadu rado evociram uspomene sa studija kad sam pohađao Pravni fakultet. Razlika između tog doba i ovog sada je znatna, a budućnost nam donosi i zgradu „BioSensa“ koja je uveliko u izgradnji, kao i novi Institut za geografiju. Niče i nova zgrada Studentskog kulturnog centra, čiju izgradnju finansira Pokrajinska vlada, a tu će biti ne samo kancelarije, nego i višenamenske prostorije za organizovanje kulturnih i drugih dešavanja. Grad je investirao u „Fabriku“ u Kineskoj četvrti, tj. u Kreativnom distriktu, koja je deo SKC. U tom prostoru se organizuju pozorišne predstave i koncerti alternativne kulturne scene, a u ovom objektu više će biti zastupljeni standardni kulturno-umetnički sadržaji i akademske aktivnosti – rekao je gradonačelnik Vučević.

Obilasku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, rektor Univerziteta u Novom Sadu dr Dejan Madić, direktor SKC Novi Sad Obrad Škrbić i generalni direktor izvođača radova GAT DOO Dejan Slijepčević, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je tom prilikom naglasio da je vrednost radova oko 650 miliona dinara i da veruje da će izvođač koji se pokazao i na drugim gradilištima kao veoma kvalitetan, realizovati u roku ovaj projekat.

Kada se za nešto manje od dve godine ponovo okupimo ovde, imaćemo priliku da obiđemo objekat od 3500 kvadratnih metara sa višenamenskom salom sa 200 mesta, koju će koristiti Studentski kulturni centar. Očekuju nas novi programi, a tu će biti i prostor za AKUD „Sonja Marinković“, za studentke organizacije i drugi sadržaji – istakao je Igor Mirović.

Izvor: rtv.rs
Foto: novisad.rs