Početna Gradske teme Uskoro počinje da radi nova studentska menza na Spensu

Uskoro počinje da radi nova studentska menza na Spensu

0

 

Nova studentska menza na Spensu, u kojoj će svakog dana biti posluživano 500 obroka, trebalo bi da počne da radi za dve nedelje.

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović, najavio je da će obroci biti posluživani u savremenom enterijeru na površini od 127 kvadrata. Kada počne da radi, u novoj menzi će se posluživati ručak, a potom i tri obroka dnevno.

Obroci za studente neće se pripremati na Spensu, nego će biti donošeni iz Velike menze, koja se nalazi u studentskom kampusu. Inače, u glavnoj kuhinji za studente obroke priprema 135 ljudi.

Otvaranjem novog restorana na Spensu rasteretićemo postojeći „Restoran 1“ i popularnu „Veliku menzu“ koji su bili pod jačim pritiskom korisnika nakon zatvaranja male menze kod ulaza na Đačko igralište zbog izgradnje Studentskog kulturnog centra. Sada smo u prilici da studentima obezbedimo još bolju uslugu. Dobra je vest što će nova menza biti baš na Spensu, u neposrednoj blizini univerzitetskog kampusa u Novom Sadu -kaže Martinović.

Nova menza se nalazi u prizemlju Spensa, preko puta ulaza na bazene, a otvaranje ovog studentskog restorana značajno će doprineti oživljavanju i unapređenju pozicije Spensa.

Podsetimo, ugovor između Studentskog centra Novi Sad i Javnog preduzeća SPC „Vojvodina“ potpisan je 1. februara i nakon adaptacije uskoro se očekuje otvaranje.

Izvor: novisad.com
Foto: Wiki