Početna Gradske teme JKP Vodovod i kanalizacija: Za obnavljanje voznog parka 55,3 miliona dinara

JKP Vodovod i kanalizacija: Za obnavljanje voznog parka 55,3 miliona dinara

U obnovu voznog parka JKP “Vodovod i kanalizacija” uložilo je od početka godine oko 55,3 miliona dinara, bez PDV-a.

Od tog novca kupljena su dva vozila za specijalne potrebe, tri kombinovana putničko-teretna vozila, kamion s dizalicom te vozilo s izolacijom i rashladnim uređajem tovarnog prostora za potrebe uzorkovanja, a nabavljeno je i pet motocikala. Nabavka dva specijalna vozila za, kako je u tenderskoj dokumentaciji navedeno, potrebe vodovoda i kanalizacije, koštala je gotovo 34,9 miliona dinara. Inače, reč je o cisterni za pijaću vodu i vozilu koje će biti korišćeno za čišćenje kanalizacionih sistema, a ugovor je zaključen s grupom ponuđača iz Kruševca, s firmom “Atrikod” na čelu, u zajedničkoj ponudi s preduzećem “Prodres”.

Od beogradske firme “Porsche SCG” gradsko komunalno preduzeće će pazariti tri kombinovana putničko-teretna vozila, verovatno marke “folksvagen”, i to po oko 7,4 miliona dinara. Tenderskom dokumentacijom predviđena je kupovina četvorotočkaša euro6 norme, visine od 1,8 do 1,88 metar, s dizel-motorom, snage minimalno od 100 do 110 konja. Od istog preduzeća “Vodovod” je po gotovo 2,5 miliona dinara nabavio i vozilo, sličnih dimenzija i snage motora, s izolacijom i rashladnim uređajem tovarnog prostora za potrebe uzorkovanja.

Tender za teretna vozila

Gradsko komunalno preduzeće ponovo je raspisalo tender za kupovinu tri teretna vozila – putar bruto mase do 3,5 tona, s produženom kabinom i tovarnim sandukom. Predviđeno je da dizel-motor novih vozila za prevoz robe ispunjava euro6 norme emisije izduvnih gasova, a osim toga bi kao nadgradnju trebalo da imaju tovarni sanduk s arnjevima i ceradom. Rok za dostavljanje ponuda na tender je 4. maj, a interesantan je podatak da je prethodna javna nabavka u martu obustavljena jer se, kako je objašnjeno, nisu stekli uslovi za dodelu ugovora.

Jedina pristigla ponuda Auto-centra “Arco” iz Novog Sada s firmom “Auto MG komerc” iz Niša nije ispunila sve obavezne i dodatne uslove za učešće u javnoj nabavci. Ta preduzeća su ponudila vozilo marke “iveko” tip “Daily” s nadgradnjom (tovarnim sandukom) proizvođača “Pfalinger”, ali nisu dostavili tehničke specifikacije koje je proizvođač trebalo da overi.

Kamion s rukom – teretno vozilo mase preko pet tona s dizalicom, koštaće gotovo 8,5 miliona dinara (8.495.000, bez PDV-a), a ugovor je dodeljen firmi “Auto Čačak traks”, kao nosiocu posla, u zajedničkoj ponudi s “Auto Čačak komercom”. Najverovatnije je reč o “Iveko” kamionu, budući da se ta preduzeća bave prodajom i servisiranjem vozila te marke. Na kamionu s dizel-motorom je, osim zglobne dizalice s tri hidraulična nastavka, kao nadgradnja predviđen i tovarni sanduk dužine najmanje 2,5 metra.

Interesantan je podatak da je na tenderima uglavnom učestvovao po jedan ponuđač, osim kada je reč o nabavci motocikala, za koju su ponude dostavila tri preduzeća. Za kupovinu pet, verovatno “jamaha”, dvotočkaša JKP “Vodovod i kanalizacija” će izdvojiti bezmalo dva miliona dinara, a, iako nije imala najnižu ponudu, ugovor je zaključen s firmom “Plattner” iz Bačke Palanke jer ostali učesnici nisu ispunili neophodne uslove konkursa. Inače, reč je o dvotočkašima s četvorotaktnim motorom, s euro4 emisijom gasova, kao i koferom zapremine od 35 do 40 litara.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay