Početna Gradske teme Joland Korora dobitnica Februarske nagrade Grada Novog Sada

Joland Korora dobitnica Februarske nagrade Grada Novog Sada

0

Predsednica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Joland Korora dobitnica je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2019. godinu, jednoglasno je odlučeno na jučerašnjoj, svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada. Osim povelje, statue golubice, Korora će dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 130.000 dinara. Njoj će nagrada biti uručena na Dan grada – 1. februara, na dan kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Na samoj sednici obrazloženje predloga za Februarsku nagradu iznela je predsednica Komisije za obeležavanje praznika Branka Bežanov, koja je napomenula da je rad Korore i NURDOR-a omogućio da danas u Srbiji postoji pet roditeljskih kuća s pedijatrijsko – onkološkim odeljenjima, tri u Beogradu i po jedna u Novom Sadu i Nišu.

Bežanov je naglasila da je najviše gradsko priznanje dodeljeno Joland Korori za izuzetno posvećen, nesebičan i dugogodišnji humanitarni, volonterski i edukativan rad na podršci deci i porodicama koja vode životnu bitku protiv malignih oboljenja, hrabrosti i istrajnosti u realizaciji akcija kojima se unapređuje kvalitet lečenja i života ove dece, kao i podsticanju i širenju humanosti i empatije u društvu.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih njegovih građana. To priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučnoistraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima.

Izvor: novisad.com
Foto: Printscreen/YouTube