Početna Gradske teme Još će se čekati na rešenje problema poplava u delu Grbavice

Još će se čekati na rešenje problema poplava u delu Grbavice

0

Na radove u delu Grbavice, kojima se planira opremanje bloka u krugu Vojvođanske, Lasla Gala i Vere Pavlović, čekaće se još neko vreme budući da nije pronađen izvođač radova.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obustavila je javnu nabavku za izgradnju saobraćajnih površina, kanalizacije i javnog osvetljenja između Vojvođanske i Ulice Lasla Gala.

Razlog je činjenica da je jedina firma zainteresovana za izvođenje radova ponudila previsoku cenu svojih usluga.

Javio se jedino “Put invest” u zajedničkoj ponudi sa partnerima “Energotehnika – Južna Bačka” i “Teston Geosystems”, te sa cenom od 29,1 milion dinara bez PDV. Budući da je procenjena vrednost posla 18,8 miliona dinara bez PDV, ponuđena cena je znatno iznad prihvatljive.

Očekuje se da će novi tender biti raspisan u narednom periodu.

Podsetimo, planovi uprave su da se izvođenjem radova konačno reši problem odvođenja atmosferskih voda iz ovog bloka.

Prema projektu saobraćajnica koji je izradila projektantska firma “Vojvodinaprojekt”, potrebno je opremiti blok višeporodičnog stanovanja sa pristupnom ulicom, parkingom, atmosferskim odvodnjavanjem, pešačkim stazama i javnim osvetljenjem. Predviđen je asfaltni i montažno-betonski kolovoz, 22 parkinga sa leve strane saobraćajnice, izuzev parking mesta za osobe sa invaliditetom budući da ista već postoje u Vojvođanskoj ulici.

Odvođenje atmosferskih voda biće sprovedeno putem slivnika u postojeću kanalizaciju u Vere Pavlović.

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia