Početna Gradske teme Gužve na pumpama u Novom Sadu, vozači sinoć čekali u redu da...

Gužve na pumpama u Novom Sadu, vozači sinoć čekali u redu da natoče gorivo

0

Novosađani su sinoć na pojedinim benzinskim pumpama čekali u redu kako bi natočili gorivo. Građani prijavljuju veće gužve i u nekoliko drugih gradova u Srbiji.

Ispred NIS-ove pumpe na Bulevaru cara Lazara, vozači su čekali u redu da natoče gorivo. Reporterka N1 je javila, da je red na Bulevaru cara Lazara oko 200 metara, a na pumpi u Sremskoj Kamenici oko 300 metara.

Ranije je na Tviteru objavljen snimak na kom se vidi kolona vozila koja čeka ispred NIS-ove pumpe u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim informacijama, i ispred drugih pumpi u Novom Sadu su viđene gužve, mada su najveće na NIS-ovim, jer na njima ima najviše korisnika kompanijskih kartica.

Na društvenim mrežama građani objavljuju da ima ograničenja prodaje goriva, ali nikakva zvanična odluka o tome ne postoji.

Vlada Srbije je saopštila da Srbija apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima.

– Svega ima u dovoljnjim količinama, tako da neko namerno širi paniku – saopštila je Vlada Srbije pošto su se na društvenim mrežama pojavile informacije o navodno ograničenim količinama prilikom kupovine naftnih derivata.

Srbija, ističe Vlada, apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima.

Vlada Srbije nedavno je uvela ograničene cene dizela i benzina, tako da je cena za evro dizel 179 dinara za litar, a 171 dinar za litar premijum BMB 95. Cene su, prema Uredbi, ograničene do 14. marta.

Izvor: N1, RTS, novisad.com
Foto: Pixabay