Početna Gradske teme Još jedan oboleli od virusa korona na lečenju u Novom Sadu

Još jedan oboleli od virusa korona na lečenju u Novom Sadu

Klinički centar Vojvodine je saopštio da se na Infektivnoj klinici u Novom Sadu danas leče četiri pacijenta i da su svi stabilni, a jedan se i dalje nalazi na respiratoru.

U odnosu na četvrtak, u Novom Sadu je primljen jedan novi pacijent sa blažom slikom koji je stigao iz Kikinde, dok je jedan pacijent otpušten jer su testovi pokazali da je negativan na virus korona.

Kako 021.rs saznaje, na respiratoru se i dalje nalazi 61-ogodišnji muškarac iz Kikinde koji je boravio u Milanu. On je bubrežni bolesnik, a i dalje se smatra najtežim slučajem među svim obolelima u Srbiji.

Druga dva pacijenta su 43-ogodišnji muškarac iz Bačke Topole koji je prvi oboleo i prebačen je iz Subotice u Novi Sad pre nedelju dana, kao i mlađi muškarac iz Bačkog Jarka koji ima blažu kliničku sliku i nalazi se u bolnici od utorka.

Podsetimo da je u Srbiji do jutros u 8 časova registrovana 31 obolela osoba. Od sedam novih pacijenata, četvoro je u kućnoj izolaciji zbog blaže kliničke slike, a troje je zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija i u stabilnom su stanju.

U Republici Srbiji je do 18 časova 13. marta registrovano ukupno 35 potvrđenih slučajeva zaraženih virusom korona, objavljeno je na sajtu covid19.rs

Do 18 časova danas, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 239 osoba koje su ispunjavale kriterijume. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, testirani su uzorci 25 osoba od kojih su četiri pozitivne, a 21 negativna na virus korona.

U saopštenju nema informacija gde se nalaze oboleli.

“Nemamo nijednu oblast koja se izdvaja. Zaraženi su iz Beograda, Niša, Kikinde, Novog Sada, u jednom slučaju Čačka. Dakle, ne postoji žarište. To je najbitnije za građane Srbije”, naveo je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Izvor: 021
Foto: Pixabay