Početna Gradske teme Još jedan Žur buvljak u CK13

Još jedan Žur buvljak u CK13

omladinski centar

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu u četvrtak 3. decembra, sa početkom u 20 časova, biće organizovano deseto izdanje Žur buvljaka, događaja koji su volonteri i volonterke Besplatne radnje pokrenuli pre tačno godinu dana.
Svi zainteresovani na Žur buljvak mogu doneti ono što im više ne treba, a nekome može da zatreba (odeća, obuća, knjiga, društvena igra, disk, alat, vokmen). Stvari mogu da se razmene, samo odnesu ili samo donesu – u svakom slučaju, novac je bezvredan.

Sve što je ispravno, upotrebljivo i u dobrom stanju je dobrodošlo. Zbog ograničenog kapaciteta, besplatna radnja ne može da primi kabaste stvari: fotelje, ormane i slično, kaže se u najavi.

Besplatna radnja u Omladinskom centru CK13 nastala je kao odgovor na masovnu proizvodnju svega, u svim veličinama, bojama, oblicima i materijalima, što rezultira gomilanjem i zatrpavanjem stvari koje će na kraju završiti u kontejnerima, umesto u nečijoj sobi, polici, ormanu.

U uslovima konstantne ekonomske krize, u svetu su sve zastupljeniji ovakvi alternativni ekonomski principi. Oni pokazuju da je moguća humanija ekonomija, zasnovana na solidarnosti, samoodrživosti i najširoj mogućoj dostupnosti.

Autor: RTV