Početna Gradske teme Još troje preminulih u Kliničkom centru Vojvodine

Još troje preminulih u Kliničkom centru Vojvodine

U Kliničkom centru Vojvodine umrla su još tri pacijenta obolela od kovida 19 i time se ukupan broj preminulih u ovoj ustanovi popeo na 17.

Među preminulima su žena koja je imala 60 godina i muškarac star 70 godina, a svo troje su bili na respiratoru. Sa dvoje preminulih u subotu pre podne, ovo je postao najcrnji vikend u KCV od početka epidemije.

U Kliničkom centru Vojvodine i Pokrajinskom kriznom štabu nisu objavili nikakve informacije o preminulima.

U saopštenju Pokrajinske vlade kaže se da se u KCV leči 119 pacijenata od kojih je sedam na respiratoru. Dodaje se da je na Novosadskom sajmu 191 oboleli, u Banji Junaković u Apatinu 34 i u Opštoj bolnici u Pančevu 177 pacijenata, što je ukupno 521 oboleli.

U Vojvodini je ukupno testirano 4.929 osoba, pozitivno je bilo njih 536, od kojih je do sada 123 izlečeno.

Pokrajinska vlada je saopštila i da se epidemiološka situacija u Vojvodini može okarakterisati kao zadovoljavajuća, jer postoji svakodnevni trend pada broja obolelih, uz stalno povećanje broja izlečenih pacijenata.

Dodaju i da predstoji period pojačanog opreza zbog mogućnosti razvoja novog talasa epidemije i da će zato pažnja posebno biti usmerena na mere za smanjenje rizika prenošenja virusa u specifičnim sredinama sa većima brojem štićenika i pacijenata, kao i u mestima sa većom naseljenošću.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay