Početna Aktuelno VOLONTERSKE PRIČE: Miloš Škorić – Sa ljudima kojima pomažem razvio sam pristan,...

VOLONTERSKE PRIČE: Miloš Škorić – Sa ljudima kojima pomažem razvio sam pristan, gotovo drugarski odnos!

Akcija “Pomozimo našim starijim sugrađanima” koju je pokrenula kompanija Color Media Communications, naišla je na veliki odziv Novosađana koji rado pomažu starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili pak šetnji kućnih ljubimaca, budući da im je izlazak na ulice grada zabranjen usled proglašenja vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

Među našim volonterima našao se i dvadesetčetvorogodišnji Miloš Škorić, apsolvent na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu. Za akciju pomoći najstarijim sugrađanima saznao je preko sestre, koja se, takođe, prijavila za volontiranje, a, kako kaže, on se odlučio da uradi isto jer sad trenutno nema obaveza na fakultetu, a ovu akciju video je kao sjajnu priliku da da svoj doprinos zajednici i pomogne koliko može u trenutnoj situaciji.

“Nisam se nikada ranije bavio volonterskim radom, uvek sam imao želju za nečim sličnim, ali na žalost ne i dovoljno vremena za to. Ovo je bila prilika da se uključim i pomognem starijim sugrađanima koliko mogu. Trenutno pomažem jednom deki koji živi sam i jednom starijem bračnom paru, naravno redovno obilazim i svoju baku i deku i pomažem im koliko mogu”, priča Miloš, koji priznaje da u samom startu nije bio siguran kako će sve to da funkcioniše.

“Moram priznati da sam na samom početku bio skeptičan kako ću se snaći, međutim, osećaj je zaista sjajan i odlično sam se snašao. Sa sugrađanima koje obilazim imam sjajan odnos, mogu reći drugarski. Oni su se brzo privikli na mene, kao i ja na njih, i odlično se slažemo. Pomažem im u vidu nabavke namirnica, plaćanja računa, doslovno šta god da im treba oni znaju da mogu da se oslone na mene, a ja sam uvek spreman da im pomognem i zaista mi ništa nije teško”, objašnjava naš današnji sagovornik i poziva sve mlade ljude dobre volje koji su u mogućnosti, ali se možda premišljaju da li da se priključe akciji da to obavezno učine.

“Verujem da se niko neće pokajati zbog toga što se uključio u akciju pomoći najugroženijim sugrađanima. Znam da ja nisam. Osećaj kada nekome pomognete i vidite na licima tih ljudi zahvalnost i sreću jer imaju vas u ovoj teškoj situaciji, je zaista neprocenjiv!”, kaže Miloš i poručuje svim starijim sugrađanima kojima je pomoć potrebna da ne oklevaju da pozovu raspoložive brojeve telefona i zatraže pomoć. “Čuvajte se, ne izlazite napolje, mi smo tu za vas”, kaže Miloš za kraj našeg razgovora.

Svi stariji građani sa teritorije Novog Sada (60+) kojima je potrebna pomoć prilikom nabavke osnovnih životnih namirnica, plaćanja računa, šetnje kućnih je i drugih poslova koje treba da obave izvan svojih stanova i kuća, mogu da se jave na telefon: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Call-centar CMC radi u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Crvenim krstom Novog Sada. Svi volonteri CMC imaće i legitimacije Crvenog krsta.

Pozivamo sve prijatelje kompanije i naše sugrađane koji žele da nam pomognu da se jave na navedeni broj telefona.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva