Početna Gradske teme Današnji “Heroji dana” su prodavci Maja Anđelić i Marko Ćelić

Današnji “Heroji dana” su prodavci Maja Anđelić i Marko Ćelić

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroji dana” su Maja Anđelić i Marko Ćelić, prodavci u Univerexportu koji kažu da u njihovoj smeni rafovi ne smeju da budu prazni. Oni nisu medicinski radnici, vatrogasci, policija, ali su u doba korone u prvim redovima i u kontaktu sa više stotina ljudi dnevno. Ovih dana, primećuju da Novosađani kupuju više nego ikad, što njima predstavlja zadovoljstvo, jer i ispod maske na licu svakom kupcu podare i osmeh. Društveno odgovorna kompanija Univerexport obezbedila je zaposlenima zaštitnu opremu tako da nema bojazni od zaraze, kažu ovi mladi ljudi. Rafovi su prethodnih dana bili puni kako bismo svi mi uživali u punim trpezama najradosnijeg hrišćanskog praznika ali i tokom najdužeg policijskog časa. Iz tog razloga oni su naši “Heroji dana”.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV , Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva