Početna Gradske teme Još uvek nema useljenja u solidarne stanove u Kisačkoj

Još uvek nema useljenja u solidarne stanove u Kisačkoj

0

Solidarni stanovi u Kisačkoj 55 i dalje nisu za useljenje jer nije završena procedura kupovine i dodele ovih nekretnina.

Iako je Grad Novi Sad još krajem januara objavio javne pozive za kupovinu i dodelu solidarnih stanova, u resornoj Upravi za imovinu i imovinsko-pravne poslove kažu za 021 da se još uvek pribavlja dokumentacija budućih vlasnika ovih stanova po povlašćenoj ceni kvadrata.

Podsećamo, javni poziv objavljen je 23. januara, a rok za apliciranje bio je 30 dana. Procedura je predviđala da Stambena komisija potom razmotri sve pristigle zahteve i javno objavi ko je ostvario uslov za kupovinu ili dodelu stana na Salajci.

Razmatranje pristiglih zahteva je komisija obavila, kažu u gradskoj upravi.

“Stambena komisija za dodelu stambene podrške kupovinom stanova u javnoj svojini Grada je na sednicama otvorila sve blagovremene zahteve i utvrdila koji zahtevi su kompletni, a kod kojih je potrebno pribaviti dokumentaciju. Podnosiocima čiji zahtevi nisu kompletni upućen je dopis o obavezi dopune dokumentacije, te je u toku rok za navedeno. Takođe, u toku je i pribavljanje one dokumentacije koja se pribavlja službenim putem”, navode za 021 u upravi za imovinu.

Kako podnosioci budu dostavljali potrebnu dokumentaciju, komisija će ih ponovo razmatrati i pristupiti bodovanju, dodaju u Gradu.

“Nakon toga će Stambena komisija sačiniti predlog liste reda prvenstva koja će biti objavljena na način kako je objavljen i javni poziv”, kažu u gradskoj upravi, bez preciziranja kad ističu novi rokovi za pribavljanje dokumentacije i objavu konačnog spiska.

Prema proceduri, konačan spisak biće objavljen u listu Dnevnik i na sajtu Grada Novog Sada.

Podsetimo, na prodaju je ukupno 26 stanova površina od garsonjere do 75 kvadrata za šestočlane i veće porodice, a prosečna cena kvadrata je 92.418 dinara ili 786,5 evra. Javni poziv predviđa maksimalne granice prihoda kao uslove za kupovinu stana.

Kad je reč o javnom pozivu za dodelu solidarnih stanova, pravo na konkurisanje imali su pojedinci i porodice koje nemaju rešeno stambeno pitanje, korisnici prava na socijalnu pomoć, građani koji su u grupi boraca prve kategorije, ratni vojni invalidi, mladi sportisti sa postignutim zavidnim rezultatima…

Izvor: 021
Foto: Pixabay