Početna Gradske teme Jovan Dejanović: Bivši gradonačelnik Novog Sada među predloženima za Februarsku nagradu

Jovan Dejanović: Bivši gradonačelnik Novog Sada među predloženima za Februarsku nagradu

jovan_dejanovic_700x

Bivši gradonačelnik Novog Sada Jovan Dejanović jedan je od predloženih za ovogodišnju Februarsku nagradu. Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja utvrdila je 10 predloga za ovu nagradu.

Osim bivšeg gradonačelnika, kojeg su predložili Srpsko narodno pozorište, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Fakultet tehničkih nauka, predloženi su:

– Filmski reditelj Želimir Žilnik (podnosilac inicijative književnik Tomislav Keting)

– Direktorica Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” Slavica Marković (podnosilac inicijative prof. dr Milena Protić)

– Inovator Mile Plavšić (podnosilac inicijative Savet MZ “Kać”)

– Redovni profesor Univerziteta u Novom Sadu dr Dragan Munitlak (podnosilac inicijative Centar za socijalni rad, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata i ARS Akademija Fond za porodična prava)

– Direktor Folklornog udruženja “Kolo” Milan Veselinović (podnosilac inicijative članovi “Kola” i Dušica Družetić)

– Majstor Lukači Lajoš (podnosilac inicijative Zavod za zaštitu spomenika kulture)

– Profesor fizičke kulture i nekadašnji bokser Slobodan Kačar (podnosilac inicijative Bokserski klub “Vojvodina” Mikromarket, Boćarki savez Vojvodine i Udruženje “Novosadski centar”)

– Arhitekta Miroslav Krstonošić (podnosilac inicijative Emilija Spremo i Vladimir Cvijin Spremo)

– Publicista fotoreporter i umetnički fotograf Borivoj Mirosavljević (podnosilac inicijative Društvo novinara Vojvodine)

Članovi Komisije većinom glasova su odbili inicijativu da policajci Zoran Novak i Milan Stamenković, kao i novosadski bend “Frajle” budu kandidati za ovo priznanje, jer takvi predlozi nisu u skladu s Odlukom o Februarskoj nagradi, kojom je propisano da se ona dodeljuje pojedincu.

Na sledećoj sednici članovi Komisije će predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici Skupštine grada. Februarska nagrada dodeljuje se za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs