Početna Gradske teme Jovan Dejanović novčani deo Februarske nagrade donirao školi “Milan Petrović”

Jovan Dejanović novčani deo Februarske nagrade donirao školi “Milan Petrović”

0

jovan-dejanovic-gradonacelnik-novog-sada_660x330

Jovan Dejanović, bivši gradonačelnik Novog Sada i dobitnik Februarske nagrade, poklonio je novčani iznos koji je dobio uz to priznanje, Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović”. Novac je uložen u nabavku osam tablet računara sa specijalnim softverima za komunikaciju.

Pripadam generaciji koja tokom radnog veka, sem svoje plate, nikada nije stavila pola dinara u džep. Ako sam nekad mogao negde da pomognem, to sam i činio – rekao je Jovan Dejanović.

Ovoga puta bila je takva okolnost da sam ja kao Februarsku nagradu, uz “Golubicu”, dobio i 130 hiljada dinara. Bez dvoumljenja, doneo sam odluku da taj deo sredstava ide upravo ovoj školi gde ima mnogo dece – kaže Dejanović.

Specijalni softveri omogućiće deci koja nemaju sposobnost govora da komuniciraju, iskažu svoje snage i talente i da na taj način razgovaraju sa nama – kaže direktorka te ustanove Slavica Marković.

Podrška te vrste im je potrebna, da mogu da se iskažu jer ne mogu glasovnim mogućnostima, ali mogu pomoću tehnologije. Zadovoljstvo je ogromno, zahvalnost neizmerna – ističe ona.

Izvor: RTV
Foto: novisad.rs