Početna Gradske teme Jovanović: Inicijativa Verbića o pooštravanju uslova za upis u srednju školu je...

Jovanović: Inicijativa Verbića o pooštravanju uslova za upis u srednju školu je čudna

aleksandar-jovanovic

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje Aleksandar Jovanović ocenio je danas da je inicijativa ministra prosvete Srđana Verbića o pooštrovanju uslova za upis u srednje škole čudna.
Jovanović je za RTV rekao da sa jedne uveliko opada broj upisane dece u škole, zbog čega se one zatvaraju, a da sa druge strane državna strategija predviđa podizanje nivoa obrazovanja.

On je naveo i da se Verbićevim predlogom neće apsolutno ništa dobiti, a da cilj jednog razvijenog savremenog društva nije sve niži prosek obrazovanja stanovništva.

Zbog toga je čudno da se ograničavaju kriterijumi upisa u četvorogodišnje škole. Pritom se ne ograničavaju uslovi upisa na fakultet. Doći ćemo u apsurdnu situaciju da će biti lakše da se završi fakultet, nego srednja škola“, dodao je Jovanović.

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje je ocenio i da će se, ako se bude nastavilo sa lošim razmišljanjem i politikom obrazovanja, desiti da će prosečni nivo obrazovanja u državi biti gori nego pre 20 godina.

Jovanović je naveo da Verbićeva inicijativa ima i dobrih strana, ali da bi o njoj trebalo otvoriti širu debatu, kako bi se videlo šta je njen krajnji cilj.

Autor: RTV
Foto: lsv.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here