Početna Gradske teme Zanimljiv vikend na Štrandu

Zanimljiv vikend na Štrandu

strand koloseum kup

Za predstojeći vikend na najlepšoj plaži na Dunavu pripremljen je raznovrstan program, koji će posebno obradovati ljubitelje sporta.

U subotu, 29. avgusta od 8 do 17 časova na centralnom platou biće održan drugi „Koloseum kup“ – takmičenje u funkcionalnim vežbama. Prošlogodišnje nadmetanje okupilo je 100 takmičara iz 17 klubova iz svih krajeva zemlje, tako da i ovog puta očekujemo veliki odziv. „Koloseum kup“ će se odvijati u tri kategorije za žene i muškarce: open grupa, veterani i profesionalci.

Kikindski Centar za podršku ženama, Centar za afirmaciju žena u sportu iz Novog Sada i Novosadska ženska košarkaška akademija pozivaju ljubitelje košarke da učestvuju u humanitarnoj akciji „Košarkom protiv nasilja nad ženama“. Takmičenje se sastoji u šutiranju trojki i slobodnih bacanja, a biće održano u subotu od 16 časova na košarkaškom terenu novosadskog Štranda.

strand košarkom protiv nasilja

U paru sa nekom od novosadskih košarkašica svi koji se uključe doprineće pokretanju Radionice za izradu igračaka namenjene ženama koje su preživale porodično ili partnersko nasilje.
Svoje učešće su potvrdile Slobodanka Tuvić Maksimović, Dejana Cvjetan, Jasmina Juras, veteranke Zorica Milojković, Milana Savić, Neda Vrebac i Magdolna Lajhtner i predstavnice Ženske košarkaške akademije, Nataša Vuković, Lara Radulović i Jelena Stamenković.
Ukoliko ne želite da se takmičite, pokretanju Radionice možete doprineti i donacijom ili kupovinom nekih od proizvoda tokom trajanja takmičenja.
Prijavu za učešće potrebno je poslati na cazs.info@gmail.com ili se javiti na 063 813 89 88, a na dan takmičenja uplatiti 300 dinara na štandu Radionice za izradu igračaka, kao doprinos akciji.
Svaki dinar prikupljen u akciji „Košarkom protiv nasilja nad ženama“ biće udvostručen sredstvima fondacije „Trag“ koja takođe podržava pokretanje Radionice za izradu igračaka.

strand salsa

U subotu uveče, od 19 do 23 sata centralni plato Štranda biće u znaku salse. Naime, Plesna škola „Alegro“ organizuje salsa veče, a pripremljeni su atraktivni nastupi dece i odraslih u ovoj vrsti plesa koji potiče iz Latinske Amerike i sa Kariba. Posle nastupa polaznika Plesne škole „Alegro“, planirana je velika salsa žurka sa poznatim novosadskim di–džejevima.

strand triatlon 2

U nedelju, 30. avgusta od 9 do 14 časova na programu je jubilarni 20. Novosadski triatlon u organizaciji kluba „Dinamik“ iz Novog Sada. Prijavno mesto će biti ispod Mosta slobode, a prijave će se primati od 7.30 do samog početka takmičenja. Prva dispiplina biće plivanje, a staza će biti u Dunavcu na špicu Štranda. Potom sledi biciklistička trka na 20 kilometara ulicama Limana, a poslednja dispiplina je trčanje. Nadmetanje u trčanju biće organizovano na Sunčanom keju, a cilj je planiran na kapiji 2, ispod Mosta slobode na Štrandu.

Autor i foto: NsHronika.rs