Početna Gradske teme Kako će se kupati na Štrandu ovog leta?

Kako će se kupati na Štrandu ovog leta?

Kapije kupališta “Štrand” otvorene su početkom maja za boravak na plaži, a sada će biti moguće i kupanje ali pod određenim uslovima.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i Crveni krst – Nadležni nacionalni granski sportski savez Republike Srbije za spasilaštvo na vodi dali su preporuke za kupalište “Štrand” u Novom Sadu tokom epidemije KOVID – 19. Radi zaštite osoblja i posetilaca kupališta preporučeno je isticanje obaveštenja radi informisanja gostiju o higijenskim postupcima sa smernicama o pravilnom ponašanju i merama zaštite kojih se treba pridržavati, putem razglasa povremeno oglašavati glasovne poruke kako bi se posetioci podsetili na neophodno održavanje fizičkog razmaka i poštovanje drugih opštih mera.

Poštovanje fizičke udaljenosti: preporučena fizička udaljenost je 1,5 m od druge osobe. Fizička distanca važi i za boravak u vodi, ležaljke i druga sedeća mesta na kupalištu ili na plaži moraju imati razmak od 1,5 m.

Dezinfekcija: ruku (na određenim mestima biće postavljeni dozatori sa dezinfekcionim sredstvima) dezinfekcija ležaljki i sedećih mesta nekoliko puta tokom dana, pojačano čišćenje i dezinfekcija sanitarnih prostora, poštovanje preporuka u ugostiteljskim objektima, redovan monitoring vode na kupalištu, zabrana prilaska spasilačkoj kuli na rastojanju od 2m, zabranjen kontakt sa spasilačkom opremom, zabrana korišćenja svih plutajućih objekata (čamac, daska, dušek, mišići, gume, lopte…)

Poštujući ove preporuke JKP “Gradsko zelenilo” će obezbediti sve uslove za bezbedan boravak posetilaca na plaži, navodi se u saopštenju preduzeća.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay