Početna Travel Club Nove turističke ponude u Vojvodini nakon vanrednog stanja

Nove turističke ponude u Vojvodini nakon vanrednog stanja

Turistima koji nameravaju da posete Novi Sad tokom leta, od 1. juna biće na raspolaganju ponuda Turističke organizacije Novog Sada, koja podrazumeva plaćanje dve noći, a treća noć gratis u nekom od smeštaja u gradu i okolini.

Kada je u pitanju Vojvodina, veliko interesovanje vlada za ruralni turizam i boravak na salašima, ali i aktivan odmor, sve popularniji među turistima, te turistička ponuda uključuje, između ostalog, i korišćenje tri međunarodne biciklističke staze koje prolaze upravo kroz Vojvodinu.

Za prva dva meseca ove godine u Novom Sadu ostvareno je 4,4 odsto više noćenja i 15 odsto više dolazaka u grad nego u istom periodu prošle godine, kaže Tihana Putin, iz Turističke organizacije Novog Sada (TONS).

„Prema analizama iz prethodnog perioda, jedna trećina su bili domaći turisti, do 35 odsto su bili turisti iz regiona, a ostalo su iz dalekih destinacija. Novi Sad je, inače, uvek imao izuzetno dobru posećenost domaćih turista, kojima ćemo se obraćati i sada, nakon pandemije“, kaže Tihana Putin za Tanjug.

TONS je tokom maja, nakon što su ublažene mere zbog pandemije, u komunikaciji sa turističkim agencijama, osmislio program koji će ponuditi turistima od prvog juna.

Pored akcije ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a koja se odnosi na vaučere za pet noćenja, TONS uskoro, u saradnji sa turističkim agencijama, pokreće akciju koja se odnosi na produženi vikend u Novom Sadu i okolini, a koju će turisti moći da isprate na nalozima TONS-a na društvenim mrežama.

Ponuda podrazumeva ponudu dva plus jedan.

„Platiš dve, ostaneš tri noći u Novom Sadu. Svakog četvrtka objavljivaćemo nove predloge kako da provedete produženi vikend u Novom Sadu, koji ne podrazumeva samo strogi centar grada, nego i okolinu, Dunav, čarde, Sremske Karlovce, degustaciju vina, ali i još širi potez, Frušku goru, Kovilj, Kać i druge destinacije“, kaže Tihana Putin.

Kada je područje Vojvodine u pitanju, turisti su najviše zainteresovani za Suboticu, Palić, Nacionalni park Fruška gora, kažu u Turističkoj organizaciji Vojvodine.

„Najatraktivniji su svakako programi koji se odnose na ruralni turizam i salaše i to je nešto što nas svakako očekuje tokom ovog leta“, kaže direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, u izjavi za Tanjug.

Ona ocenjuje da su vaučeri resornog ministarstva „odličan potez“.

„Ovo je odličan potez ministarstva, jer je u promet pušteno još 400.000 novih vaučera, a od početka godine je 160.000 rezervisano. Od novih 400.000 već je prvog dana vladalo veliko interesovanje, pa je preuzeto 6.700 vaučera“, kaže Pavlović.

Ističe da sve veće interesovanje domaćih turista vlada za aktivan turizam, pre svega za biciklističke staze, te je Turistička organizacija Vojvodine objedinila sve turističke agencije koje nude upravo taj vid aktivnog turizma.

Kroz Srbiju prolaze tri međunarodne biciklističke staze, koje su prošle godine na sajmu turizma u Berlinu označene kao najbolje obeležene u Srbiji, kaže Pavlović.

„To su biciklističke staze Euro velo 6, 11 i 13. Euro velo 6 je biciklistička staza koja prolazi kroz našu zemlju, ulazi u Vojvodini i spaja Atlanski okean i Crno more, tzv. Dunavska biciklistička staza. Euro velo 11 je praktično još jedna staza koja obuhvata međunarodno važnu reku, a to je Potiska, a staza je duž obale reke Tise i Euro velo 13 koja spaja Vršac, Belu Crkvu i Žombolj. To su novi turistički programi za ljubitelje aktivnog odmora“, kaže Pavlović.

Izvor: Tanjug
Foto: NsHronika