Početna Gradske teme Kako da postanemo društvo akcije, a ne reakcije

Kako da postanemo društvo akcije, a ne reakcije

20120509171639-2f124edd

Udruženje “Plasmatis” i grupa “2 minuta tišine” organizuju sutra, u nedelju, od 15 do 17 časova na Štrandu akciju “Ja imam moć”. Tokom akcije će biti održana i tribina na kojoj će se razgovarati o tome kako da postanemo društvo akcije, a ne reakcije.

– Razgovaramo i o civilnom angažovanju, građanskoj inicijativi, pravima koja su garantovana Ustavom, vršnjačkom nasilju i bezbednosti. Učesnici tribine su: docent na Pravnom fakultetu, Dragana Ćorić, čovek koji je promenio krivični zakon Slobodan Jovanović i predstavnik grupe “2 minuta tišine”, Vladimir Jovanović – najavljuju organizatori.

Drugi segment akcije posvećen je trenutnim ekološkim problemima – zagađivanju Dunava. Potpisivaće se peticija kojom se od nadležnih traži da pooštre kontrole onih koji zagađuju reku ispuštanjem sumnjivog otpada i koji Dunav doživljavaju kao kanalizaciju. Zahteva se i postavljanje prečistača otpadnih voda.

U okviru akcije “Ja imam moć” prikupljaće se novac kojim se planira kupovima računara za Dunju Jovanović, devojčicu kojoj predstoji izolacija, jer joj predstoji komplikovan zahvat transplatacije koštane srži.

Izvor: mojnovisad.com
foto: Ilustracija