Početna Gradske teme Kamp za decu bez roditeljskog staranja i ove godine na Begečkoj jami

Kamp za decu bez roditeljskog staranja i ove godine na Begečkoj jami

0

Udruženje građana “Košnica” i ove godine, već petnaesti put, organizuje dečiji sportsko-ekološki kamp “Košnica prijateljstva” na Begečkoj jami za decu bez roditelja ili adekvatnog roditeljskog staranja.

Ove godine je, osim štićenika SOS dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice, planiran i dolazak dece iz Sigurne kuće, iz programa Jačanja porodice, iz socijalno ugroženih porodica, kao i mališana sa Kosova i Metohije.

Zbog velikog broja dece, kamp će ove godine biti organizovan u dve grupe od po pedesetoro dece. Prva grupa u kamp stiže 9. avgusta, a druga 16. avgusta.

U realizaciji ovogodišnjeg Sportsko-ekološkog kampa će učestvovati oko stotinu osoba uključujući volontere, predavače, instruktore i vaspitače. U kamp ove godine dolazi 30 volontera iz čitave Evrope.

U sklopu kampa biće organizovane sportske aktivnosti (plivanje, košarka, fudbal, odbojka na pesku, penjanje na veštačkoj steni, badminton), ekološke aktivnosti, kao i kreativne radionice.

Povodom 15 godina Kampa, od 10. do 14. avgusta i od 17. do 21. avgusta, svake večeri od 19:30 na Begečkoj jami možete posetiti poorišni festival “Pozorište na otvorenom Radosno detinjstvo”.

U okviru ovog festivala moći ćete da pogledate pozorišne predstave, da učestvujete u pozorišnim radionicama, prisustvujete animacijama i uživate u trikovima mađioničara. Ulaz na festival je donacija koju ćete ubaciti u kutiju na ulazu, a to može biti knjiga ili društvena igra za drugare iz Kampa.

Udruženje građana “Košnica” osnovano je 16. oktobra 2005. godine u Novom Sadu kao humanitarno, nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana. Aktivnosti koje sprovodi uglavnom su namenjene deci bez roditeljskog ili adekvatnog roditeljskog staranja, kao i deci iz socijalno ugroženih porodica.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay