Početna Gradske teme Kanabis marš 24. septembra u Novom Sadu

Kanabis marš 24. septembra u Novom Sadu

kanabis

Udruženje IRKA “Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa” 24. Septembra u 16:00 na Trgu Slobode u Novom Sadu organizuje Kanabis marš.

Prisutni će moći da saslušaju kratke govore aktivista udruženja, kao i osoba koje se leče kanabisom i proizvođača i uvoznika industrijske konoplje, i svih građana i građanki koji to budu želeli. Nakon govora ide se sledećom trasom:

Trg Slobode – Modene – Žarka Zrenjanina – Stražilovska – Maksima Gorkog – Bulevar Oslobođenja (trotoarom) – Jevrejska – Pozorišni trg – Trg Slobode – Njegoševa – Trifkovićev trg – Laze Telečkog – Mite Ružića – Katolička porta – Zmaj Jovina – Dunavska – Dunavski park.

Kanabis marš je globalna akcija koja se svake godine dešava širom sveta i u kojoj ljudi izražavaju svoj protest i zahtevaju poštovanje svog osnovnog ljudskog prava na izbor. Izbor načina na koji će se lečiti. Kao i da li će konzumirati alkohol ili duvan za koje je dokazano da su štetni po organizam, ili ce konzumirati kanabis. Kanabis za koji nije dokazano da je štetan već, naprotiv, ima vrlo blagotvorno dejstvo na organizam. Mnogobrojni napisani naučni radovi o kanabisu upravo to i potvrđuju.

Udruženje zastupa obolele i članove njihovih porodica, na prvom mestu, zastupa istinu i stotine naučnih i medicinskih dokaza, i da zakon o medicinskoj primeni pogodan za obolele mora što pre da se donese. 60 umrlih dnevno od kancera po statistici iz 2012 nas sve na to obavezuje. Nas svakog dana mole oboleli i njihove porodice za pomoć. Naši članovi koji se leče ili su izlečeni žele javno da govore. Takođe, udruženje se zalaže i za promenu zakona o industrijskoj konoplji i dekriminalizaciji kanabisa.

Kanabis marš nije političkog karaktera već je skup svih slobodnih građana i sva stranačka obeležja su nedozvoljena.

Autor: NsHronika