Početna Gradske teme Karići planiraju da grade socijalne stanove i u Novom Sadu

Karići planiraju da grade socijalne stanove i u Novom Sadu

0

zgrada_pxb

Kompanija “BK grupa” najavila je da planira izgradnju socijalnih stanova u Novom Sadu čija će cena biti manja od 500 evra po kvadratnom metru. Predstavnik kompanije Bojan Karić predstavio je plan Privrednoj komori Srbije, po kom bi izgradnja stanova u nekoliko gradova Srbije, ukupne površine oko tri miliona kvadratnih metara, krenula krajem 2017. godine ili početkom 2018. Prema njegovim rečima, već se pregovara sa gradom Beogradom, gde bi trebalo da bude izgrađeno oko dva miliona kvadratnih metara tih stanova.

Osim Novog Sada i Beograda, socijalni stanovi sa cenom koja bi, kako je naveo Bojan Karić, bila “daleko ispod tržišne”, gradili bi se i u Nišu i Kragujevcu, kao i u ostalim gradovima u Srbiji, a na tim poslovima bi bila angažovana domaća građevinska industrija.

Inače, u Novom Sadu se već na nekoliko lokacija grade socijalni stanovi. U Kisačkoj ulici radovi na izgradnji stambeno-poslovne zgrade su završeni sredinom jula, dok je za zgradu u Ulici Momčila Tapavica na Novom naselju izrađen projekat, te se čeka početak radova.

Karić je, takođe, najavio i da kompanija “BK grupa” planira u Beogradu realizaciju projekta “Tesla Grad” čija je vrednost tri milijarde evra i da se trenutno taj projekat razrađuje sa gradom.

Autor: N1
Foto: Pixabay