Početna Gradske teme Kartonski performans grupe “Novi Sad Si TI”

Kartonski performans grupe “Novi Sad Si TI”

0

karton

Novi kartonski performans grupe “Novi Sad Si Ti” ovoga jutra “ozeleneo” je Bulevar cara Lazara, sa namerom da ukaže na potrebu povećanja zelenih površina u gradu. Kartonsko drveće i žbunje “posađeno” na pakringu kod Spensa.

“Iz godine u godinu Novi Sad ima sve manje zelenih površina. Višespratnice samo ‘niču’, travnjaci se zamenjuju betonom i novim parking mestima… Zelene površine kojima su se građani ranije divili polako nestaju, naravno ako izuzmemo parkove. Ovom prilikom želimo da istaknemo koliko je zelenilo u jednom gradu, koji ima sve više stanovnika i sve zagađeniji vazduh, bitno za sve ljude koji žive u njemu. Takođe, da podsetimo na inicijativu grada o proširivanju zelenih površina i planu o podizanju parka na lokaciji između Nove Detelinare i Novog naselja, za koju se iskreno nadamo da neće ostati samo na papiru”, navodi se u objavi na Fejsbuk profiu ove neformalne grupe Novosađana.
karton1

Oni podsećaju da su gradske vlasti u novembru prošle godine pokrenule akciju da se divlje deponije očiste i pretvore u parkove, što je naišlo na pozitivan odjek u javnosti.

“Nadamo se da će Novi Sad postati zeleni grad, jer mi zaslužujemo čist vazduh i lepše okruženje”, ističu iz organizacije “Novi Sad Si TI”.

Autor: mojnovisad.com
Foto: Fejsbuk