Početna Gradske teme Kartonski performans grupe “Novi Sad Si TI”

Kartonski performans grupe “Novi Sad Si TI”

karton

Novi kartonski performans grupe “Novi Sad Si Ti” ovoga jutra “ozeleneo” je Bulevar cara Lazara, sa namerom da ukaže na potrebu povećanja zelenih površina u gradu. Kartonsko drveće i žbunje “posađeno” na pakringu kod Spensa.

“Iz godine u godinu Novi Sad ima sve manje zelenih površina. Višespratnice samo ‘niču’, travnjaci se zamenjuju betonom i novim parking mestima… Zelene površine kojima su se građani ranije divili polako nestaju, naravno ako izuzmemo parkove. Ovom prilikom želimo da istaknemo koliko je zelenilo u jednom gradu, koji ima sve više stanovnika i sve zagađeniji vazduh, bitno za sve ljude koji žive u njemu. Takođe, da podsetimo na inicijativu grada o proširivanju zelenih površina i planu o podizanju parka na lokaciji između Nove Detelinare i Novog naselja, za koju se iskreno nadamo da neće ostati samo na papiru”, navodi se u objavi na Fejsbuk profiu ove neformalne grupe Novosađana.
karton1

Oni podsećaju da su gradske vlasti u novembru prošle godine pokrenule akciju da se divlje deponije očiste i pretvore u parkove, što je naišlo na pozitivan odjek u javnosti.

“Nadamo se da će Novi Sad postati zeleni grad, jer mi zaslužujemo čist vazduh i lepše okruženje”, ističu iz organizacije “Novi Sad Si TI”.

Autor: mojnovisad.com
Foto: Fejsbuk