Početna Gradske teme Kasni isporuka: Novosadski poštari u štrajku

Kasni isporuka: Novosadski poštari u štrajku

Novosadski poštari su stupili u štrajk kao podrška kolegama iz Regionalnog poštansko-logističkog centra (RPLC) iz Beograda, zbog čega će narednih dana doći do kašnjenja u isporuci pošte i pošiljki.

Kako se navodi u saopštenju sindikata “Poštanskih radnika”, radnici u RPLC-u odbijaju da rade, sve dok se sa osnivačem ne dogovore oko povećanja plate i obezbeđivanja dovoljnog broja izvršilaca.

“Ovo nije organizovan protest od strane sindikata, a kamoli političkih partija, politika nas ne zanima, ali vrlo utiče na naše poslovanje, s obzirom na to da se generalni direktor postavlja po političkoj osnovi, a ne po stručnosti. Ovo je protest radnika koji su na rubu egzistencije. Radnika pošte ima oko 15.000, od toga je 13.000 u tehnologiji, od njih niko nema prosečnu platu u preduzeću, a od republičkog proseka smo daleko za 15.000 dinara. Ovog puta nećemo odustati”, navodi se u dopisu sindikata, koji je podržao radnike.

Planirano je da uz znak podrške poštari iz Novog Sada ne rade, ali da iz poštovanja prema najstarijim korisnicima rade na isplati penzije. Oni su se izvinili ostalim korisnicima zbog kašnjenja ostalih pošiljaka.

Izvor: 021
Foto: Pixabay