Početna Gradske teme Predavanja svetskih eksperata u oblasti životne sredine u Rektoratu

Predavanja svetskih eksperata u oblasti životne sredine u Rektoratu

Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu Univerziteta u Novom Sadu će od 27. do 29. marta u okviru međunarodne saradnje ugostiti dva eminentna svetska eksperta u oblasti životne sredine i klimatskih promena.

Gosti su dobitnik Nobelove nagrade za mir za doprinos u oblasti klimatskih promena prof. dr Rikardo Valentini (RiccardoValentini) sa Univerziteta u Viterbou, Italija (Università degli Studi della Tuscia, Viterbo) i ekspert Ujedinjenih nacija prof. dr Ivan Ivanovič Vasenjev (Ivan Ivanovich Vasenev) sa Ruskog državnog poljoprivrednog univerziteta Timirjazev u Moskvi (Rossiйskiй gosudarstvennый agrarnый universitet –MSHA imeni K.A.Timirяzeva).

U okviru posete Institutu za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, profesor Valentini i profesor Vasenjev će u četvrtak, 28. marta, s početkom u 10 časova, u amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu održati predavanja, koja su otvorena za sve zainteresovane članove akademske zajednice Univerziteta, kao i za širu javnost.

Tim povodom, prof. dr Rikardo Valentini održaće predavanje pod nazivom Smart Technologies of Environmental Monitoring, dok će prof. dr Ivan Ivanovič Vasenjov održati predavanje pod nazivom Spatio-Temporal Variability in Soils Regimes and Functions.

Izvor: nsuzivo
Foto: Pixabay