Početna Gradske teme Keruša Beti pobednica takmičenja za najkeru Novog Sada

Keruša Beti pobednica takmičenja za najkeru Novog Sada

Beti

Keruša Beti pobednica je takmičenja za najkeru Novog Sada na takmičenju koje je održano u nedelju na plaži Štrand. Takmičenje za “najprvu, najdrugu i najtreću keru Novog Sada” održano je u okviru izložbe pasa mešanaca koju već treću godinu na Štrandu organizuje “Zoohigijena”, a ove godine bilo je prijavljeno 80-tak pasa.

Beti je u vlasništvu porodice Dukić sa Novog naselja poslednjih šest meseci.

“Dobili smo je na poklon od mog brata koji ju je našao pored pruge i doneo mi je kao rođendanski poklon. Mi već imamo macu Keti, pa smo se malo pribojavali kako će se slagati sa novim stanarom, ali vremenom su se združile. Iako su mi svi govorili kako je ljubimac velika odgovornost i obaveza, pokazalo se da ona mnogo više daje celoj porodici, da nas okuplja i pruža nam mnogo ljubavi i radosti”, priča za 021 vlasnica Emina Dukić.

Mešanci su inače bili birani u 12 kategorija, a pobednici svake kategorije nadmetali su se za titulu Naj psa. Beti je pobedila u kategoriji “fore i fazoni”, a ostali pobednici došli su iz kategorija “Najklinici i klinceze”, “Najčupaviji pas”, “Elegantno popunjen pas”, “Najstariji pas”, Onaj s najlepšim ušima”, “Najglasniji pas”, “Najneposlušniji pas”, “Ogledalce moje”, “Moj gari i ja”, “Najrasniji mešanac” i “Najšarmantniji pas”.

Emina Dukić redovno svog mešanca vodi na uređen teren za istrčavanje pasa na Naselju, ali ističe i problem ovog prostora.

“Beti redovno vodimo na livadu na druženje s drugim psima. Međutim, veliki problem za sve vlasnike pasa je česma koja nema adekvatno rešenje za oticanje vode, pa se ona zadržava na zemljištu”, kaže Emina i apeluje na nadležne da reše ovaj problem.

Kako navode u Zoohigijeni, cilj izložbe na Štrandu je bio podizanje svesti o napuštenim psima koji su se našli na ulici zbog neodgovornih građana. Upravo ti, napušteni psi, koji su udomljeni učestvovali su na izložbu.

Autor: 021.rs