Početna Gradske teme Klinički centar Vojvodine od danas bez obezbeđenja

Klinički centar Vojvodine od danas bez obezbeđenja

kcv

Klinički centar Vojvodine (KCV) saopštio je da od danas u toj ustanovi neće biti pripadnika fizičkog obezbeđenja, jer su bili prinuđeni da raskinu ugovor sa agencijom za fizičko obezbeđenje.

Ugovor je raskint zbog odluke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da se KCV-u ukinu novčana sredstva za tu namenu.

Klinički centar Vojvodine nije u mogućnosti da od sopstvenih sredstava plaća usluge fizičko-tehničkog obezbeđenja – piše u saopštenju.

Umesto obezbeđenja privatne firme KCV je u razgovorima sa policijom uspeo da obezbedi prisustvo stalne policijske patrole, kako bi pacijenti i lekari bili sigurniji, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Komunalna policija izrazila spremnost da, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, pomogne svojim prisustvom u određenim periodima tokom dana.

KCV će u pokušati, u skladu sa zakonom, da pronađe način kako bi vratila mogućnost finansiranja fizičko-tehničkog obezbeđenja, što bi sigurno bilo u korist bezbednosti, kako onih koji se leče u našoj ustanovi, tako i onih koji pružaju zdravstvenu uslugu – navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta
Foto: 021.rs