Početna Gradske teme Klinike u kojima Novosađani mogu na vantelesnu oplodnju i operaciju katarakte o...

Klinike u kojima Novosađani mogu na vantelesnu oplodnju i operaciju katarakte o trošku RFZO

0

Građani sa overenom zdravstvenom knjižicom mogu da obave vantelesnu oplodnju u četiri, a operaciju katarakte u dve privatne klinike u Novom Sadu, o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Uz uput lekara, građani vantelesnu oplodnju mogu da obave u specijalnim ginekološkim bolnicama “Perinatal”, “Genesis”, “Ferona” i “Gins”. Operacija katarakte dostupna je u oftalmološkim bolnicama “Eliksir” i “Vidar – Orasis Swiss”.

Zdravstveni osiguranici bi trebalo da dobiju potvrdu za intervencije kod privatnog lekara, ukoliko državna ustanova nije u mogućnosti da obavi prvi pregled u roku od 30 dana.

– Nakon što od zdravstvene ustanove dobiju potvrdu, osiguranici imaju mogućnost da o svom trošku zdravstvenu uslugu koja nije pružena u zdravstvenoj ustanovi u koju su upućeni, dobiju u nekoj drugoj ustanovi, odnosno u privatnoj praksi, a da novac refundiraju od svog zdravstvenog osiguranja – navodi se na sajtu RFZO.

Zahtev za refundaciju osiguranik podnosi u matičnoj filijali RFZO i ukoliko u toj ustanovi utvrde da je zahtev osnovan, novac će osiguraniku biti vraćen.

Izvor: 021/Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay