Početna Gradske teme Ko je odgovoran za objavljivanje lažnih fotografija Dečje bolnice?

Ko je odgovoran za objavljivanje lažnih fotografija Dečje bolnice?

0

Navodne fotografije Dečije bolnice, koje poslednjih dana kruže internetom, ne predstavljaju trenutno, a ni prethodno stanje u kojem su boravili mališani.

sns_bot_3

Javnost su uzburkale fotografije koje su plasirane na društvenim mrežama nakon obelodanjivanja ulaganja 150 miliona evra u nacionalni stadion. Na društvenoj mreži Tviter, građani su se pitali: Zbog čega Srbija ima novca za novi stadion, a nema za ulaganja u dotrajale bolnice, škole i pozorišta? Nakon što su pojedinci naglašavali da su raspali kreveti i dušeci na fotografijama iz novosadske Dečije bolnice, “probudili” su se stranački botovi, koji su za stanje na fotografijama optuživali opoziciju. Ovo su neki od tvitova koje su delili botovi Srpske napredne stranke.

sns_bot_1

Ovim povodom, direktor Dečije bolnice Slobodan Grebeldinger kaže da takve fotografije ne traže demanti, s obzirom na to da, iako su napravljene ovog marta u prostoriji Dečije bolnice u kojoj se drži stara oprema za otpis, ne predstavljaju stanje u kojem borave pacijenti. On je naglasio da je tužan povod oglašavanja direktora ustanove koja je jedna od bolje opremljenijih u Vojvodini, te da su pojedinci zlih namera iz nepoznatih razloga pokušali da, nekoliko meseci nakon otpisa istih dušeka, napakoste ustanovi.

Mi ne želimo da demantujemo ove ružne fotografije koje su se pojavile na internetu, jer svako ko je jednom bio u Dečijoj bolnici zna kako ona izgleda i sa koliko brige je vodimo. Način da prikažete Dečiju bolnicu na ovaj način nije primeren i to može neko ko ima zlu nameru. Otpis ishabanih dušeka je rađen u martu, jer je tada završena javna nabavka, a još prošle godine je iz donacija promenjen određeni broj dušeka. Mnogi nisu morali da budu otpisani odmah, pa su poslati na principovac, a deo čak služi za smeštaj izbeglica, naročito oni manje ishabani dušeci“, naveo je Grebeldinger.

DCIM152MEDIA

Kako je rekao, dušeka poput onih na fotografijama nema u bolnici, koja ima 350 postelja i na svim su najsavremeniji dušeci.
Apsolutno se nećemo baviti istragom ko je napravio te fotografije, jer smo mi ustanova koja se bavi decom, a ne pitanjima istražnih organa. Jako je ozbiljno plašiti javnost i to bi trebalo da bude predmet neke istrage. Svima je jasno o čemu se radi“, odgovorio je Grebeldinger na pitanje naše redakcije o mogućem počiniocu ovog dela.

DCIM152MEDIA

DCIM152MEDIA

DCIM152MEDIA

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović rekla je da je pokrajinska vlada za sedam godina uložila više od 700 miliona u ovu ustanovu kao kapitalno ulaganje i u svakom momentu je zadovoljna njenim izgledom.
Ove slike i ovo što je prikazano je netačno, idite u bilo koju sobu i ništa ni slično nećete videti. To su sobe u kojima se nalazila oprema koja se otpisuje i to zakonski mora da ima svaka institucija“, navela je sekretarka.
Inače, sporne fotografije je spomenula u ime GO SNS “desna ruka” gradonačelnika Grada Nada Kobac na svom Fejsbuk profilu, ali se fotografije ne spominju u zvaničnom saopštenju.

sns_nada_kobac

Autor: 021.rs
Foto: Gorica Nikolin