Početna Gradske teme Kolone na putu ka Karlovcima zbog odrona, sanacija klizišta kad stigne građevinska...

Kolone na putu ka Karlovcima zbog odrona, sanacija klizišta kad stigne građevinska dozvola

Velika količina kiše u proteklom periodu rezultirala je odronom sa leve strane nasipa i klizišta Puckaroš, na deonici od Petrovaradina do Sremskih Karlovaca.

Ovom delu državnog puta II A reda ne ide u korist ni konfiguracija terena, koja godinama dovodi do problema kod Puckaroša. Brojni vozači svakodnevno se suočavaju sa dugom kolonom vozila i jednom zatvorenom trakom, a s obzirom na činjenicu da je u toku izgradnja brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, žitelji Sremskih Karlovaca ni nemaju drugi način da dođu do Novog Sada.

– Vikendom su kolone neprekidne, ne vidi im se kraj. Da ne govorim o kamionima i teretnjacima. U nedelju popodne bila je nepregledna kolona u jednoj kolovoznoj traci, kroz Sremske Karlovce do Puckaroša, a u pravcu Novog Sada – svedoči jedna redovna putnica.

Za sanaciju na ovoj deonici zaduženi su “Putevi Srbije”. U ovom preduzeću kažu da su trenutno u toku radovi koji bi trebalo da budu privremeno rešenje.

– U toku je i izrada projekta sanacije pomenutog klizišta i po dobijanju građevinske dozvole za projektnu dokumentaciju, pristupiće se izvođenju radova na trajnom saniranju istog – kažu u “Putevima Srbije” za “021”. Međutim, nisu precizirali kad se može očekivati završetak sanacije odrona i otvaranje druge kolovozne trake.

Podsetimo, preduzeće je 3. juna upozorilo da se saobraćaj na ovoj deonici puta odvija jednom saobraćajnom trakom zbog odrona, dok su “Vode Vojvodine” u redovnom biltenu upozorile na mogućnost plavljenja puta Novi Sad – Beočin.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay