Početna Gradske teme Komandir Janjić na prijemu kod Vučevića

Komandir Janjić na prijemu kod Vučevića

policajac-vucevic-prijem

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući komandira novosadske granične policije Nebojšu Janjića, koji je iz Dunava izbavio devojku koja je skočila sa Varadinskog mosta. Prijemu je prisustvovao i načelnik Regionalnog centra Uprave granične policije MUP-a pukovnik Mile Jandrić.

Hvala u ime Grada Novog Sada na efikasno sprovedenoj akciji spašavanja ljudskog života. Pokazali ste izuzetnu sposobnost, pribranost i hrabrost skočivši u pomoć da pomognete, a tu najplemenitiju stvar, sproveli ste u delo uz timski rad i, u kratkom roku, dobro organizovanu akciju. Ponosni smo na naše policajce i na sve ono što čine kako bi se građani osećali bezbedno i sigurno“, rekao je Vučević.

Dodao je da je prema važećoj Odluci Grada, komandir novosadske granične policije Nebojša Janjić svojim radom zaslužio nagradu koju Grad Novi Sad od 2013. godine dodeljuje policajcima za izvanredne rezultate, kao i to da će Grad nastaviti da pomaže sve one koji savesno i predano vode računa o bezbednosti građana.

Komandir granične policije Nebojša Janjić je 10. jula zahvaljujući brzoj reakciji spasio život dvadesetdvogodišnjoj devojci koja je tog dana skočila sa Varadinskog mosta, a u dosadašnjoj karijeri je imao više sličnih intervencija, uspešno okončanih.

Autor: RTV