Početna Gradske teme Komarci muče stanovnike Novog naselja

Komarci muče stanovnike Novog naselja

komaracI pored zaprašivanja komaraca proletos i tokom leta, pojedini Novosađani, kako kažu, ne mogu mirno da spavaju od dosadnih insekata. U Ciklonizaciji navode da je Novi Sad u tom pogledu dobro zaštićen i da su moguća manja odstupanja, a nove tretmane najavljuju od sledeće nedelje.

Vrelo leto na Novom naselju, kao i u drugim delovima grada. Međutim, lep prirodan ambijent upotpunjuju rojevi komaraca. To nam priča Ana Ćupina, koja je primenila nekoliko vidova zaštite u stanu, od komarnika pa do aparata za zaštitu od komaraca što ju je koštalo, kako kaže nekoliko hiljada dinara. Međutim, uzalud, i dodaje da najveće posledice trpi njeno dete.

“Tu se postavlja pitanje ako su naši aparati ispravni, ako smo se zaštitili, šta se onda dešava. Da li je moguće da komaraca ima toliko da ne možemo da ih pobijemo i da Ciklonizacija onda nije uradila svoj posao” , ističe Ana Ćupina.

Dario Aćimović iz “Ciklonozacije” ukazuje da se dešavaloe da samo jedan stan u kvartu ima proble, a najčešće zbog kanalizacije.

Među kritičnim mestima na Novom naselju i to godinama unazad jeste i parcela na kojoj je slovenačka kompanija “Tuš” trebala da sagradi sportsko-poslovni centar. Pored korova i komaraca, često i žabe upotpune sliku tog dela grada. “Ciklonizacija” taj prostor, pošto je privatna svojina tretira samo po obodnim delovima, a takvih napuštenih objekata u gradu ima više.

U “Ciklonizaciji”napominju ako u kućama imate problema sa komarcima, preuzmete BT tablete u Mesnim zajednicama, kako bi se na ovako visokim temperaturama između ostalog sprečio i prenos virusa od komaraca, kao što je 2013-te bio slučaj virusa zapadnog Nila.

Autor: RTV