Početna Gradske teme Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Matijevića

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Matijevića

0

Komisija za zaštitu konkurencije je po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv privrednog društva “MAT-Real Estate” iz Novog Sada.

Kako piše Nova ekonomija, postupak je pokrenut zbog toga što je ova kompanija kupila akcionarsko društvo “Radijator” koje je bilo u stečaju, a da prethodno nije zatražila odobrenje Komisije.

Firma “MAT-Estate” nalazi se u vlasništvu Petra Matijevića (70 odsto) i Zore Matijević (30 odsto) i registrovana je za upravljanje nekretninama za naknadu.

Za istu delatnost sada je registrovano i preduzeće “Radijator” koje se ranije bavilo proizvodnjom kotlova i radijatora za centralno grejanje.

U Rešenju objavljenom na sajtu Agencije 31. avgusta upisano je da celokupno vlasništvo nad “Radijatorom”, koje je do tada bilo u akcijskom kapitalu, prelazi u ruke kompanije “MAT-Real Estate”.

Firma “MAT-Real Estate” je u junu 2021. godine, kako je objavio 021, kupila autobusku stanicu ATP Vojvodina koja, od kada je izgrađena, nikada nije služila svojoj nameni.

U novembru 2020. godine Petar Matijević je kupio imovinu na beogradskom Savskom nasipu koja je pripadala građevinskoj firmi Rad International.

Biznismen Petar Matijević u vlasništvu je Industrije mesa “Matijević”, kao i firmi “MPZ-Agrar” i “MPZ Agrar dva” koje su registrovane za gajenje žita i koje u svom vlasništvu imaju niz drugih poljoprivrednih preduzeća iz Vojvodine. Posredstvom firmi koje ima u vlasništvu, Matijević upravlja i brojnim drugim firmama koje se bave nekretninama, štampom, tehničkim ispitivanjem i slično. Vodeći je zemljoposednik u Srbiji.

Izvor: Nova ekonomija / 021.rs
Foto: Printscreen