Početna Gradske teme Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Matijevića

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula postupak protiv Matijevića

Komisija za zaštitu konkurencije je po službenoj dužnosti pokrenula postupak protiv privrednog društva “MAT-Real Estate” iz Novog Sada.

Kako piše Nova ekonomija, postupak je pokrenut zbog toga što je ova kompanija kupila akcionarsko društvo “Radijator” koje je bilo u stečaju, a da prethodno nije zatražila odobrenje Komisije.

Firma “MAT-Estate” nalazi se u vlasništvu Petra Matijevića (70 odsto) i Zore Matijević (30 odsto) i registrovana je za upravljanje nekretninama za naknadu.

Za istu delatnost sada je registrovano i preduzeće “Radijator” koje se ranije bavilo proizvodnjom kotlova i radijatora za centralno grejanje.

U Rešenju objavljenom na sajtu Agencije 31. avgusta upisano je da celokupno vlasništvo nad “Radijatorom”, koje je do tada bilo u akcijskom kapitalu, prelazi u ruke kompanije “MAT-Real Estate”.

Firma “MAT-Real Estate” je u junu 2021. godine, kako je objavio 021, kupila autobusku stanicu ATP Vojvodina koja, od kada je izgrađena, nikada nije služila svojoj nameni.

U novembru 2020. godine Petar Matijević je kupio imovinu na beogradskom Savskom nasipu koja je pripadala građevinskoj firmi Rad International.

Biznismen Petar Matijević u vlasništvu je Industrije mesa “Matijević”, kao i firmi “MPZ-Agrar” i “MPZ Agrar dva” koje su registrovane za gajenje žita i koje u svom vlasništvu imaju niz drugih poljoprivrednih preduzeća iz Vojvodine. Posredstvom firmi koje ima u vlasništvu, Matijević upravlja i brojnim drugim firmama koje se bave nekretninama, štampom, tehničkim ispitivanjem i slično. Vodeći je zemljoposednik u Srbiji.

Izvor: Nova ekonomija / 021.rs
Foto: Printscreen