Početna Gradske teme Komšije sa Novog naselja u zajedničkoj akciji uredili park “Među brezama”

Komšije sa Novog naselja u zajedničkoj akciji uredili park “Među brezama”

0

Stanovnici Novog naselja uredili su za vikend park “Među brezama”, između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak.

Ova oaza u sred betona nastala je osamdesetih godina, kada su komšije odlučile da zasade dvadesetak stabala breza. Pre pet godina postavljene su drvene palete, kućice za ptice, ali su i organizovani razni događaji i tada je, posle “akcijanja” ekipe iz Novog kulturnog naselja, parkić dobio svoje ime “Među brezama”. Park je potom dobio i saletlu, nove klupe i posađene su nove breze.

Park je bio i mesto za kulturne događaje, stejdževe, umetničke instalacije, ali i radionice, poput “Vezvezvez pod maskama” sa Milicom Dukić, koje su se organizovale u prethodne četiri sedmice.

“U subotu na inicijativu i poziv komšija sa Naselja, okupili smo se, izlakirali klupe, popravili saletlu, počistili smeće i parkiću dali novo ruho za predstojeću sezonu jesen/zima. Divan sunčani dan i uređivanje svog dvorišta bili su dovoljni motivi da se veliki broj suseda okupi i zajedno učestvuje u akciji. Tridesetak stanovnika Novog naselja, uzrasta od 4 do 74 godine, kao jedan su participirali u akciji i pokazali da zajedništvo i komšijski duh može mnogo da postigne. Park „Među brezama“ nije samo park, on je i učionica, rođendaonica, festivalska bina, galerijski prostor i jedna od omiljenih stanica za kratak predah od svakodnevnih aktivnosti. Hvala najboljim komšijama u univerzumu”, poručuju u Novom kulturnom naselju.

Kako dodaju, u narednom periodu u planu su dodatne transformacije ovog prostora i oplemenjivanje njegove okoline, sa akcentom na biciklističku kulturu, a očekuje se i promocija brevijara Ulica Novog naselja.

Od 4 do 74! Rekli smo to milion puta i ponovićemo još toliko: „Najbolje komšije na svetu!” <3

Posted by Novo kulturno naselje on Субота, 03. октобар 2020.

Izvor: 021
Foto: Pixabay