Početna Gradske teme Komunalni milicajci uskoro na električnim biciklima u gradu

Komunalni milicajci uskoro na električnim biciklima u gradu

0

Na ulicama grada, komunalna milicija bi uskoro trebalo da obavlja svoje dužnosti uz pomoć novih prevoznih sredstava. Kako saznajemo, Javnom nabavkom raspisanom ovog meseca, sektor komunalne milicije dobiće modernizovana prevozna sredstva- elektične bicikle sa kamerama.

Iz Gradske kuće potvrđeno je da je Gradska uprava za inspekcijske poslove Grada Novog Sada podnosilac zahteva za pokretanje javne nabavke koja se tiče nabavke 10 električnih bicikala s kamerama za evidentiranje prekršaja, kao i za pet novih motornih vozila sa istom funkcijom.

Električne bicikle sa kamerama će koristiti sektor komunalne milicije u cilju što efikasnijeg uočavanja prekršaja iz oblasti rada pomenutog sektora.

Benefiti korišćenja ovih prevoznih sredstava su veliki, a Grad Novi Sad bi ovim potezom napravio veliki iskorak u suzbijanju pomenutih prekršaja. Ovim će na nedvosmislen način biti evidentiran i dokumentovan prekršaj u zoni kretanja, a sve to će doprineti boljem komunalnom redu u gradu.

Još uvek nije poznat tačan datum kada će se nova prevozna sredstva naći na ulicama grada, ali iz Gradske kuće napominju da odluka zavisi od Gradske uprave za inspekcijske poslove Grada Novog Sada.

Ovaj Javni poziv objavljen je 18. juna 2022. godine, a rok za podnošenje ponuda je 13. jul 2022. godine u 10.00 časova (ukoliko u toku postupka ne bude potrebe za izmenama konkursne dokumentacije i produžetak roka za podnošenje ponuda).

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay