Početna Kultura Leto na Trgu galerija – Novosađani će tokom dva meseca uživati u...

Leto na Trgu galerija – Novosađani će tokom dva meseca uživati u nacionalnoj i svetskoj kulturnoj baštini

0

Nakon deset godina trajanja, u godini u kojoj Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice kulture, manifestacija Leto na Trgu galerija u organizaciji Galerije Matice srpske, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića, započinje novu deceniju druženja sa novosadskom publikom.

Svakog četvrtka, od 23. juna do 25. avgusta, u 21.00 sat, u vrtovima svojih zdanja, kao i na samom Trgu galerija, tri muzejske ustanove prirediće besplatne kulturno-umetničke događaje na otvorenom.

Leto na Trgu galerija će ove godine uključiti i nove osvrte na veze između novosadskih i evropskih umetničkih tokova. U duhu prezentacije evropskih kulturnih vrednosti, programi će predstaviti neke od istaknutih umetnika poreklom iz Novog Sada čiji se rad odvija u gradovima Evrope, kao i one autore koji žive u Novom Sadu, a stvaralaštvom su vezani za domaću i inostranu umetničku scenu.

Ovogodišnja manifestacija počinje u četvrtak, 23. juna u 21.00 sat koncertom grupe „The Quarantinos“, koji će odvesti publiku na muzičko putovanje kroz najbolje numere iz filmova Kventina Tarantina.

Realizaciju manifestacije Leto na Trgu galerija 2022 omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Wikipedia