Početna Gradske teme Konačno izabrani izvođači radova za postavljanje semafora kod Najlon pijace

Konačno izabrani izvođači radova za postavljanje semafora kod Najlon pijace

0

Izvođači radova na izgradnji signalizacije kod Najlon pijace konačno su izabrani. Za ovaj posao biće izdvojeno 20,5 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je 60 dana.

Gradska uprava je, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, sprovela pregovarački postupak za postavljanje semafora na raskrsnici Temerinske ulice, Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma i posao dodelila grupi ponuđača, koji su bili učesnici na prethodna tri neuspela tendera, piše 021.rs i dodaje da su u pitanju firme „Montop PRO“, JKP „Put“, „Gratel“ i „Geoada“ iz Novog Sada, koji su u posebnom postupku dostavili ispravnu ponudu.

Prethodni tenderi su, kako navodi 021, poništeni zato što su ponuđači u dva navrata tražili više novca nego što je procenjena vrednost radova. Potom je Uprava za građevinsko zemljište i investicije povećala vrednost tendera sa 15,5 miliona na 17,1 milion dinara. Međutim, tada se ispostovilo da ponuđači nisu dobro pripremili dokumentaciju.

Kako su naveli u UGZI, pomenutu raskrsnicu je neophodno semaforizovati zbog velike gustine saobraćaja, blizine autobuskih stajališta, pijace i otežanog prelaska pešaka, o čemu se govori od 2018. godine, kada je urađen projekat.

Izvor: 021.rs, novisad.com
Foto: Pixabay