Početna Gradske teme Pokušaj “pauka” da odnese nepropisno parkirano vozilo od petka košta 3.000 dinara

Pokušaj “pauka” da odnese nepropisno parkirano vozilo od petka košta 3.000 dinara

0

Dodatni način kažnjavanja vozača koji nepropisno parkiraju svoja vozila počeće u petak, 27. maja. Osim standardne cene, kada „pauk“ služba JKP „Parking servisa“ odnese automobil, od petka će ovo preduzeće tarifirati i pokušaj odnošenja vozila, po ceni od 3.000 dinara.

Odluku o novoj kazni usvojilo je Gradsko veće 23. februara, kada je promenilo Odluku o ceni parkiranja, uklanjanja motornih vozila i postavljanju uređaja kojima se sprečava odvoženje vozila time što je dodalo novu tačku broj 11, u kojoj je navedeno da pokušaj uklanjanja nepropisno parkiranog vozila košta 3.000 dinara. Ovo je 11. maja potvrdio i Nadzorni odbor „Parking servisa“, a Odluka je u Službenom listu grada Novog Sada objavljena 19. maja. Stupa na snagu osmog dana od objave u Službenom listu, što je u petak, 27. maja.

Pokušaj odnošenja nepropisno parkiranog vozila je kada odnošenje bude prekinuto dolaskom vozača. U tim slučajevima vozač snosi sve do tada nastale troškove.

– Prilikom intervencije „pauka“, a naročito po pozivu građana, često se dešava da se preduzmu prethodne radnje za uklanjanje vozila, ali se u toku tog procesa vozač pojavi na licu mesta. U dosadašnjoj praksi „pauk“ je prekidao rad i napuštao lokaciju. Dolazak radnika i vozila na lokaciju, kao i prethodne radnje za uklanjanje vozila iziskuju troškove „Parking servisa“. Samo u 2021. godini bilo je 1.767 pokušaja, iz čega vrlo jasno proizilaze i materijalni troškovi „Parking servisa” – navodi se u odluci u koju je 021.rs imao uvid.

U istom aktu piše i da bi sistem naplate 3.000 dinara podrazumevao uručenje propisne dokumentacije vozaču uz obavezu plaćanja u roku od osam dana.

Kako navodi ovaj portal, najveći deo troškova, 52 odsto, ići će na troškove zarada zaposlenih u „Parking servisu“.

Izvor: NoviSad.com, 021.rs
Foto: Pixabay