Početna Gradske teme Konačno: Popravljaju se pokretne stepenice u pothodniku

Konačno: Popravljaju se pokretne stepenice u pothodniku

podzemni-prolaz-pothodnik-stepenice-rtv-aleksandar-korom-jpg

Pokretne stepenice na izlazu iz pothodnika kod Pošte, već duže vreme rade samo kada ih obezbeđenje ručno aktivira. Ovaj problem smeta većini Novosađana, a kako su najavili iz Javnog preduzeća “Poslovni prostor”, stepenice će uskoro biti popravljene.
Ukoliko ste rešili da se sklonite sa sunca i da skratite put od Bazara do Trga mladenaca kroz pothodnik, pokretne stepenice kod Pošte su već neko vreme uglavnom nepokretne. Kada primete da ne rade, čuvari pothodnika ih aktiviraju, ali kako su nam rekli, ne mogu sve vreme da stoje pored njih i da čekaju da se zaustave kako bi rešili problem. Ovakva situacija najviše mori starije sugrađane, kao i roditelje sa malom decom.

Najduži zastoj ovih stepenica bio je 2010. godine kada su ih vandali uništili gurajući niz njih betonske žardinjere. Iako su postavljeni video-nadzori, i dalje se dešava da neko baca razne predmete zbog kojih dolazi do kvarova.

Kako su nam iz “Poslovnog prostor”a rekli, problem je u senzorima koji s vremena na vreme otkazuju, te ove pokretne stepenice malo rade, malo ne rade. Kažu da su nove senzore naručili i popravka se najavljuje od ponedeljka.

Autor: RTV
Foto: Aleksandar Korom

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here