Početna Gradske teme Konačno završeni radovi: Od sutra prohodna ulica Vojvode Bojovića

Konačno završeni radovi: Od sutra prohodna ulica Vojvode Bojovića

ulica vojvode bojovica

Nakon višemesečne pauze zbog radova arheologa, konačno se privode kraju radovi u ulici Vojvode Bojovića, te će od sutra ova ulica biti puštena u saobraćaj. “Ekipe “Puta” danas rade na postavljanju asfalta na delu od ulice Braće Jovandić do ulice Vojvode Šupljikca i danas će se postaviti završni asfaltni sloj u ovoj ulici”, rekla je za 021 Jelena Stojisavljević, portparolka JKP “Put”.

Nakon ovih radova na samom kolovozu, predstoje radovi na pešačkim stazama, ali to neće ometati saobraćaj, te se očekuje da će ova ulica sutra biti puštena u saobraćaj.
Da će Vojvode Bojovića od sutra biti puštena za saobraćaj potvrdili su i iz ZIG-a.
Podsetimo, radovi na rehabilitaciji kolovoza u ovoj ulici prekinuti su 11. februara ove godine, kada su prilikom izvođenja radova na uređenju ulice pronađeni ostaci nekadašnjeg Svetojovanskog groblja. ZIG je kao investitor radova potom naložilo izvođaču JKP Put da privremeno obustavi radove na deonici od Vojvode Šupljikca do ulice Kraljevića Marka.

“U cilju što bržeg završetka radova na ovoj važnoj i frekventnoj saobraćajnici, osposobljeni su za saobraćaj oni delovi ulice koji nisu u programu arheoloških ispitivanja. Tako su asfaltirane deonice od ulice Vuka Karadžića do Jovana Subotića i od Braće Jovandić do Kraljevića Marka i od Kraljevića Marka do Bulevara kralja Petra”, navode u ZIG-u.

Ekipe “Puta” inače rade na više lokacija u gradu i prigradskim naseljima.
Trenutno veći deo radnika radi na sanaciji ostećenja ulica u Kisaču, kao i u Petrovaradinu, i to u ulicama Pavla Jurišića Šturma, Arčibalda Rajsa, Vladana Desnice, Čajkovskog i u Šenoinoj.
Pre dve nedelje su u Begeču takođe počeli radovi i to na izgradnji kružnog toka. “Do sada se radilo na izmeštanju instalacija, a uskoro se kreće i sa radovima na samom kolovozu”, kaže Stojisavljević.

Pored ovog, radi se i na sanaciji ulica u Sremskoj Kamenici i to u Slavujevoj ulici, gde se sutra, u sredu, planira postavljanje prvog asfaltnog sloja.

Autor: 021.rs
Foto: zigns.rs