Početna Gradske teme Koncept prvog “Novosadskog Winter Festa” predstavljen novinarima u Gradskoj kući

Koncept prvog “Novosadskog Winter Festa” predstavljen novinarima u Gradskoj kući

0rh_1621

Na konferenciji za novinare u Gradskoj kući predstavljenje su manifestacije koje će tokom zime, u decembru i januaru i februare, biti održane u centru Novog Sada, a među njima i prvi Novosadski Winter Fest.

Novosadski Winter Fest biće održan na Trgu slobode, od 1. decembra do 3. februara 2017. godine, a Novi Sad će po prvi put u svojoj istoriji imati pravi “Christmas Market”, kakav imaju evropske metropole.

0rh_1442

Ispred organizacije Novosadskog Winter Festa, okupljenim novinarima obratili su se Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, i Biljana Gavrić, direktor produkcije “Ninamedie”. Na konferenciji su govorili i direktor Turističke organizacije grada Novog Sada Branislav Knežević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za turizam i regionalnu privrednu saradnju Sergej Tamaš i predstavnica manifestacije “Ledena šuma” Kristina Radenković.

0rh_1566

Novosadski Winter Fest napravljen je po ugledu na evropske metropole, ali novosadskim osobenostima. Prvi put posle 50 godina na novosadske ulice biće vraćen fijaker koji će pešačkom zonom provozati građane i posetioce Novog Sada. Svakog dana biće organizovani nastupi dečijih horova na “Raspevanoj jelki”, a nakon toga nastupi novosadskih bendova i DJ-ejeva.

0rh_1501

Novosađani, i svi turisti koji novogodišnje i božićne praznike budu proveli u Novom Sadu, moći će da uživaju u vojvođanskim kulinarskim specijalitetima, kuvanom vinu, perecama, kobasicama, slatkišima koje će se prodavati u posebno dizajniranim kućicama na Trgu slobode. Na panoima, koji će se nalaziti na Trgu, biće izložena najznačajnija umetnička dela iz novosadskih galerija, kao i najbolji radovi novosadskih fotografa.

Festival se održava uz podršku Grada Novog Sada i mnogobrojnih sponzora i partnera.

Sve informacije i program pratite na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs.

0rh_1421

0rh_1595

Autor: NsHronika