Početna Gradske teme Konferencija Evropskog parlamenta mladih tokom vikenda u Novom Sadu

Konferencija Evropskog parlamenta mladih tokom vikenda u Novom Sadu

0

eu-info-point-ns-zeleno-jpg_660x330

Konferencija Evropskog parlamenta mladih održaće se sutra i prekosutra u Novom Sadu, saopštila je danas kancelarija EU Info pointa u Novom Sadu. Na dvodnevnoj konferenciji, koja će se održati u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” i u Skupštini grada Novog Sada, učestvovaće oko 80 mladih iz cele Evrope, navodi se u saopštenju.

Oni će učestvovati u radionicama na aktuelne teme, usko povezane s uslovima ulaska Srbije u Evropsku uniju. Učesnici će drugog dana susreta organizovati raspravu, odnosno simulaciju zasedanja Evropskog parlamenta.

Učesnici radionica će raspravljati o temama podeljenim u pet grupa: zaštita prava LGBT osoba, učešće žena u političkom životu i njihova zastupljenost u parlamentu, mere za pospešivanje i povećanje zaposlenosti mladih, proizvodnja genetski modifikovane hrane životijnskog porekla i rešavanje sudbine migranata sa Bliskog istoka i njihovo ravnomerno raspoređivanje u zemlje EU kao i van granica Evrope.

Evropski parlament mladih je omladinska, nevladina i nestranačka organizacija, koja zajedno sa još 40 nacionalnih predstavništva organizacije, iz isto toliko zemalja Evrope, čini međunarodnu omladinsku mrežu Evropski parlament mladih.

Izvor: Beta
Foto: Logo