Početna Gradske teme Kongres neurologa u Master centru

Kongres neurologa u Master centru

0

novosadski_sajam_master_centar

Kongres neurologa Srbije sa međunarodnim učešćem održava se od 22. do 24 oktobra u Master centru Novosadskog sajma, a glavne teme skupa su cerebrovaskularne bolesti, epilepsije i neurodegenerativne bolesti.

Organizator X/XVI Kongresa neurologa Srbije sa međunarodnim učešćem je Društvo neurologa Srbije, a domaćin Klinika za neurologiju Kliničkog centra Vojvodine.

Glavne teme ovogodišnjeg Kongresa su cerebrovaskularne bolesti, epilepsije i neurodegenerativne bolesti. Svaka od glavnih tema biće obrađena u okviru četiri mini-simpozijuma, tokom kojih će se izneti najsavremeniji stavovi i iskustva u dijagnostici i lečenju ovih bolesti. Mini-simpozijumi će biti organizovani i na teme neuromišićnih bolesti, neurogenetike i glavobolja usled povećanog intrakranijalnog pritiska. Tokom kongresa održaće se 20 satelitskih simpozijuma u organizaciji farmaceutskih kuća koje su omogućile predavanja vrhunskih domaćih stručnjaka iz univerzitetskih centara Srbije i inostranstva.

Rad Kongresa odvijaće se i kroz edukativne kurseve koji će biti organizovani na dan otvaranja Kongresa. U okviru pet edukativnih kurseva održaće se više od 50 predavanja u okviru kojih će biti reči o urgentnim neurološkim sindromima, osnovama neuroimidžinga, postupku sa bolesnikom obolelim od epilepsije, novinama u algoritmu za lečenje multiple skleroze i drugih demijelinacionih bolesti, i metaboličkim encefalopatijama. Mladi neurolozi će imati priliku da prikažu svoja stručna iskustva i naučna dostignuća u okviru dva-mini simpozijuma. Ove godine, kao i tokom prethodnih, interesovanje za poster prezentacije bilo je veliko.

Paralelno sa kongresom neurologa, održava se i IV Simpozijum neuroloških sestara i tehničara Srbije.

Autor: mojnovisad.com