Početna Gradske teme Konkurs za dodelu znaka “Najbolje iz Vojvodine”

Konkurs za dodelu znaka “Najbolje iz Vojvodine”

Nakon šest godina pauze, pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je konkurs za dodelu znaka “Najbolje iz Vojvodine”. Pravo učešća imaju proizvođači zanatskih, prehrambenih i industrijskih proizvoda sa teritorije pokrajine, a oznaku kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“ od ove godine moći će da dobiju i određene turističke usluge i destinacije.

Oznaka “Najbolje iz Vojvodine” svima koji u nju dođu ukazivaće na to da se radi o autentičnom proizvodu napravljenom od materijala sa ovih prostora, kao i da su prilikom njegove proizvodnje ispoštovani strogi kriterijumi kontrole kvaliteta, kaže Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu.

Ideja jeste da istaknemo regionalno poreklo i ono što je najvažnije da istaknemo ko je bolji, kao i da se time oni koji su nešto lošiji podstaknu da budu bolji. Treba reći da se oznaka dodeljuje na period od 3 godine da se svake godine vrši kontrola vrlo stroga ali naravno da ideja jeste da se u sledćoj fazi razgovara sa velikim trgovinskim lancima da se na posebnim mestima istaknu ti proizvodi što svakako onda doprinosi i boljoj prodaji i boljem plasmanu i proizvoda i usluga – rekao je on.

Konkurs će biti otvoren narednih 30 dana, a procenu kvaliteta proizvoda i usluga radiće Jugoinspekt i Turistička organizacija Vojvodine.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pokrajinska vlada